Specialiųjų tarnybų šokdintojai – aukštuomenės atstovai

Vakar pasakojome neeilinį incidentą ant Kleboniškio tilto per Nerį, kai padaręs avariją, kaip manoma, nusižudyti, nušokdamas nuo tilto, bandė 36-erių metų kaunietis. Prie Vilijampolės tilto jį išgriebę ugniagesiai gelbėtojai atpažino buvusį savo kolegą, šešerius metus dirbusį Kauno priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gydytoju. Ištrauktas iš ledinių vandens gniaužtų, jis buvo nuvežtas dabartiniams savo kolegoms – Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) reanimacijos specialistams. Vakar šios gydymo įstaigos Personalo skyriuje patvirtinta, kad išgelbėtasis dirba gydytoju Radiologijos klinikoje.

Tai buvo jau antras atvejis per beveik savaitę, kai specialiąsias tarnybas šokdino Kauno aukštuomenės atstovai. Pirminiais duomenimis, abu minėti aukštąjį išsilavinimą turintys ir kasdien darbe betarpiškai su žmonėmis susiduriantys kauniečiai elgėsi neprognozuojamai būdami visiškai blaivūs.

Naktį į praėjusį penktadienį Kauno rajono policija vos sutramdė nuogą greitkelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda laksčiusį Kauno technologijos universiteto (KTU) docentą. Toks pažymėjimas rastas įvykio vietoje – šalia vyriškio automobilio, aplink kurį buvo išmėtyti paskubomis nusirengti jo drabužiai bei nuspirti batai.

Pranešimą apie šį greitkelio „vaiduoklį” Kauno rajono policijos budėtojas gavo apie pusę trijų nakties. Skambino kažkas iš pravažiuojančių automobilių, šio nuogaliaus apmėtytų daržovėmis, vairuotojų. Vienas iš jų, išvydęs priešais išbėgusį nuogą žmogų, net padarė techninį eismo įvykį: bandydamas apvažiuoti netikėtą kliūtį, atsidūrė šalikelėje.

Į šio incidento vietą buvo pasiųsti vietinės Babtų policijos nuovados pareigūnai, skubiai prikelti iš miegų ir iškviesti į tarnybą iš namų. Pastariesiems atskubėjus, nuogalius tebesvaidė į pravažiuojančius automobilius iš savo bagažinės traukiamas bulves, burokus, obuolius. Iš pradžių dar bandyta jį sutramdyti gražiuoju, užliūliuojant kalbomis. Tačiau situacijai nesikeičiant, nuspręsta panaudoti jėgą.

Prieš surišamas keistuolis dar spėjo paleisti į policijos tarnybinį „VW Golf” atsarginį ratą, kuriuo išdaužė du stiklus. Surištas jis perduotas įvykio vieton iškviestiems greitosios pagalbos medikams. Paskui juos atvyko ir sulaikomojo dukra. Pastaroji neslėpė, kad panašų ūmų priepuolį jos tėvas turėjo maždaug prieš dvejus metus, po kurio gydytas specifinės paskirties ligoninėje.

Tąnakt su policijos palyda greitosios medicinos pagalbos automobiliu jis vėl nuvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Ikiteisminio tyrimo, pradėto dėl viešosios tvarkos pažeidimo, duomenimis, šis 50-metis kaunietis medikų globoje tebėra iki šiol. Dėl šios priežasties vyriškis dar neapklaustas. Nepriklausomi ekspertai dar neįvardiję ir Kauno rajono policijos patirtų nuostolių dėl apgadinto tarnybinio automobilio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.