Čempionės titulą tvirtai apgynė

Vilniaus „VPU Šviesos/Eglės” rankininkės trečią kartą iš eilės tapo Lietuvos čempionato nugalėtojomis. Jos finalo serijoje sausu rezultatu 3-0 įveikė kitą sostinės ekipą – „Eastcon AG-Vilniaus kolegiją” ir revanšavosi už gruodį patirtą nesėkmę per šalies taurės turnyro finalo mačą.

„VPU Šviesos/Eglės” komanda trečiąsias finalo varžybas laimėjo rezultatu 34:18 (21:7).

Rimtų konkurenčių neturi

Pirmąsias dvejas rungtynes čempionės laimėjo 29:23 ir 29:26, o per trečiąją dvikovą varžovėms nepaliko visiškai jokių vilčių. „VPU Šviesos/Eglės” ekipoje rezultatyviausiai žaidė Laima Bernatavičiūtė – pelnė 12 įvarčių. Inga Andriškevičiūtė iš „Eastcon AG-Vilniaus kolegijos” komandos pasižymėjo 7 kartus.

„Paskutinės varžybos mums buvo labai lengvos. Pavyko nuraminti merginas ir parengti kovai. Visą sezoną komanda jautė, kad yra stipresnė, tik ne visada pavykdavo tą įrodyti. Prieš pagrindines varžoves visada laimėdavome nemažu įvarčiu skirtumu ir tik kartą šį sezoną jų aikštelėje patyrėme nesėkmę”, – sakė „VPU Šviesos/Eglės” vyriausiasis treneris Jonas Žala.

Čempionių treneris pažymėjo, jog komandoje suburtos geriausios Lietuvoje žaidžiančios rankininkės. „Šiuo metu rimtų konkurenčių neturime, tai įrodėme ir reguliariajame čempionate, pralaimėdami tik dvejas varžybas”, – pabrėžė Žala.

Prireikė pratęsimo

Moterų rankinio čempionate kova dėl trečiosios vietos vyko labai atkakliai. Bronzos medalius iškovojo Kauno „LKKA/Žalgirio” komanda. Ji serijoje iki trijų pergalių 3-2 palaužė Panevėžio AST rankininkes. Lemiamas mažojo finalo varžybas kaunietės laimėjo po pratęsimo – 32:31 (12:7, 26:26). Nugalėtojoms 12 įvarčių pelnė Vaida Juodytė.

„Beveik visos pagrindinės žaidėjos per varžybas gavo traumas, todėl jas baigė atsarginės rankininkės. Jei dar būtų buvęs vienas pratęsimas, tai nebūtų buvę kam eiti į aikštelę. Merginos sužaidė geriausias savo varžybas”, – džiaugėsi „LKKA/Žalgirio” trenerė Rita Pipinienė.

Įtempta dvikova

Dramatiška kova vyko ir vyrų rankinio pusfinaliuose. Kaune vietos „Lūšis-Akademikas” tik per papildomą laiką 29:27 (11:14, 24:24) įveikė „Vilnių”. Nugalėtojams 7 įvarčius pelnė Vaidas Drevinskas, o rezultatyviausias vilniečių žaidėjas Evaldas Veida į vartus taikliai metė 8 kartus.

„Rungtynės tikrai buvo sunkios, per visas varžybas vis atsilikome, tačiau sugebėjome išplėšti pergalę. Tikiuosi, mums pavyks nugalėti ir Vilniuje”, – teigė kauniečių treneris Antanas Katkevičius.

Per antrąsias pusfinalio rungtynes reguliariojo sezono nugalėtojai Panevėžio „Vikingmalt” rankininkai 31:27 (20:10) įveikė praėjusių metų čempionus Kauno komandos „Granitas/Karys” žaidėjus. Rezultatyviausias buvo kaunietis Mindaugas Vėta. Jis panevėžiečių vartininką „nuginklavo” 11 kartų. Iš „Vikingmalt” išsiskyrė Aurimas Frolovas – pasižymėjo 10 kartų.

„Mūsų pergalę lėmė puikiai sužaistas pirmas kėlinys, kurį laimėjome 10 įvarčių skirtumu, ir žaidimo drausmė, o jos, deja, trūko antrame kėlinyje. Šiandien, be abejo, tikimės nugalėti, nes žengėme pirmą tvirtą žingsnį pergalės link parodydami, kad esame stipri komanda”, – sakė „Vikingmalt” ekipos žaidimui vadovaujantis Gintaras Savukynas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.