„Orange Virus” pristatyme pasaulio gatvės krepšinio vicečempionai varžėsi su NATO kariškiais

Jau šeštą kartą Lietuvoje startuojančio gatvės krepšinio turnyro „Orange Virus” pradžią šiemet paskelbė 2004 metų turnyro čempionų ir pasaulio gatvės krepšinio vicečempionų „Monstrų” bei jungtinės Lietuvos ir Turkijos kariškių komandų dvikova Zoknių aviacijos bazėje. Draugiškas varžybas rezultatu 14:10 laimėjo „Orange Virus” čempionų komanda.

„Krepšinis – universali kalba, padedanti bendrauti ir rasti sutarimą. Tikimės, kad kartu su Lietuvos karinių oro pajėgų vadovybe organizuotas turnyro atidarymas Zokniuose paskatins ne tik visuomenės ir kariuomenės dialogą, bet ir suteiks impulsą susivienyti visiems gatvės krepšinio gerbėjams”, – sakė didžiausios sporto aprangos bendrovės Baltijos šalyse „Audimo”pardavimų direktorius Arvydas Povilaitis.

Pasak jo, „Orange Virus” – tai pirmiausia bendraminčių ir krepšinį mylinčių žmonių bendruomenė, kuri kasmet vis auga. „Tai – žmonės, kurių kraujas truputį oranžinis, kuriuos vienija pergalės siekis, kurie mėgsta kovoti bei dievina krepšinį, todėl šiemet tikimės dar įspūdingesnių turnyro kovų”, – sakė A. Povilaitis.

Karinių oro pajėgų bazėje vykusiame „Orange Virus 2006” pristatyme prieš 2004 metų pasaulio krepšinio turnyro 3×3 vicečempionus Eriką Miliuką, Rytį Pulkauninką, Gaudentą Puškorių ir Mindaugą Badarą varžėsi lėktuvo F16 pilotas Turkijos karinių oro pajėgų leitenantas Kerim Say ir Lietuvos karinių oro pajėgų karininkai vyr. leitenantas Ričardas Uzelka, atsargos leitenantas Skomantas Povilionis ir leitenantas Juras Vaitonis.

„Orange Virus 2006” turnyro dalyviais gali tapti visi krepšinio mėgėjai, užsiregistravę Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Klaipėdos firminėse „Audimas Sportui” parduotuvėse. Turnyro etapai tradiciškai bus rengiami šeštadieniais vis kitame Lietuvos mieste – gegužės 13 dieną Vilniuje, gegužės 20 dieną Kaune, gegužės 27 dieną Panevėžyje ir birželio 3 dieną Palangoje, kur įvyks ir turnyro finalas.

Finalinėse varžybose paaiškės turnyro nugalėtojai, laimėsiantys teisę atstovauti Lietuvai pasaulio gatvės krepšinio 3 prieš 3 čempionato finale. Kartu su kelione į Italijoje pirmosios vietos laimėtojams taip pat atiteks profesionalams skirti krepšinio bateliai „Converse”, kitoms sėkmingai pasirodžiusioms komandoms – krepšinio kamuoliai „Orange Virus Champion”. Tradiciškai, visi turnyro dalyviai vilkės funkcionaliais, gatvės krepšiniui žaisti skirtais marškinėliais iš naujausios krepšinio aprangos kolekcijos „Orange Virus”.

A. Povilaičio teigimu, per penkerius gyvavimo metus turnyras „Orange Virus” jau tapo neatsiejama Lietuvos krepšinio mėgėjų gyvenimo ir mūsų šalies krepšinio kultūros dalimi. „Pasivaikščiojus po kiemus šalies miestuose galima pamatyti, kad gatvės krepšinis yra gyvas ir atviras visiems, o „Orange Virus” turnyro varžybos dar kartą įrodo, kad tarp žaidėjų yra daug aukšto meistriškumo krepšininkų. Tai liudija ir turnyro nugalėtojų pasiekimai – 2003 metais jie laimėjo aukso, o 2004-aisiais – sidabro medalius”, – sakė jis.

„Orange Virus 2006” turnyro atidarymo Zokniuose metu pirmą kartą su specialia šou programa pasirodė šokėjų komanda „Orange Virus Street Fight”. Šia programą galės išvysti ir visi turnyro svečiai bei dalyviai kituose miestuose. Turnyro metu taip pat koncertuos „G&G Sindikatas”, bus rengiami tritaškių, baudų mėtymo, dėjimo į krepšį konkursai.

„Orange Virus 2006” turnyrą globoja Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Palangos miestų merai.

Visą informaciją apie turnyrą, varžybų tvarkaraščius ir rezultatus rasite svetainėje www.orangevirus.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.