Lietuvių šeimos kviečiamos dalyvauti tarptautiniame projekte

Šiemet keturioms lietuvių šeimoms vėl bus suteikta unikali proga pagerinti užsienio kalbų žinias, tarptautinio bendravimo įgūdžius ir parengti savo vaikus darbui ateities pasaulyje į savo namus priimant užsienio moksleivį. Šias ir kitas galimybes gaus šeimos, atrinktos dalyvauti tarptautinėje moksleivių mainų programoje YFU.

Jai Lietuvoje atstovaujanti VšĮ „YFU Lietuva” tęsia pernai pradėtą atvykstančių moksleivių programą ir kartu su lietuviškomis šeimomis ruošiasi 2006/2007 mokslo metams priimti tris moksleives iš Vokietijos ir vieną – iš Belgijos. Pernai rugpjūtį į mūsų šalį atvyko ir lietuviškose šeimose apsigyveno keturi vokiečių moksleiviai, jau pritapę ir lietuviškose mokyklose, gyvenantys lietuvišką paauglio gyvenimą.

„Tai pats pigiausias ir efektyviausias būdas vystyti bendravimą, ryšius tarp skirtingų kultūrų, plėsti lietuvių ir Lietuvos draugų ratą. Šito Lietuvai dar labai trūksta”, – savo įspūdžius pasakoja dabar jau puikiai lietuviškai kalbančius vokiečius paauglius pernai priėmusios šeimos.

Ypatingai vertinama tai, ką tokie metai duoda vaikams. Pavyzdžiui, mažiesiems vyresnis „brolis” ar „sesuo” iš svetimos šalies dažnai yra pirmas kita kalba kalbantis, kitaip mąstantis, kitos kultūros pavyzdys.

Paaugliams naujas bendraamžis šeimos narys gali padėti naujai lavinti bendravimo įgūdžius ir spręsti aktualius paaugliškus klausimus kartu su kitos kultūros atstovu. Tokia patirtis tampa vis svarbesnė greitai besikeičiančiame ir globalizacijos įsuktame pasaulyje.

„Be to, ir patys tėvai ne tik padeda užsieniečiui perprasti lietuvišką gyvenimo būdą, bet ir išmoksta daug naujų dalykų, „susigiminiuoja” su nauja šeima užsienyje”, – pasakoja Linas Kmieliauskas, „YFU Lietuva” valdybos pirmininkas.

Gavus šiemet atvykstančių moksleivių anketas jau atsirado šeimų, besidominčių proga į savo namus 2006/2007 mokslo metams priimti moksleivę iš Vokietijos ar Belgijos. Tačiau norėdama kuo geriau atrinkti programoje dalyvausiančias šeimas „YFU Lietuva” ir toliau priima siūloma galimybe susidomėjusiųjų šeimų anketas.

YFU vienas tikslų, kad atvažiuojantis moksleivis taptų dar vienu „tikru” priimančios šeimos nariu. Su visomis teisėmis ir pareigomis. Taip moksleiviui padedama geriau integruotis Lietuvoje, suprasti jos žmones, tradicijas ir gyvenimo būdą. Tuo pačiu ir priimančioji šeima gauna naujos ir vertingos patirties.

Daugiau informacijos apie atvažiuojančių moksleivių programą, anketas priimančiosioms šeimoms galima rasti internete adresu www.yfu.lt .

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.