Nauja tvarka nelengvai skinasi kelią

Vyresnio amžiaus kauniečiai pasigenda išsamesnės informacijos apie reikalavimų pokyčius laikant gyvūnus mieste

Kaune jau antras mėnuo galioja nauja gyvūnų registravimo ir rinkliavų rinkimo tvarka, kurios turi laikytis ne tik daugiabučių, bet ir privačių namų gyventojai, auginantys šunis ir kates. Gyvūno šeimininkas, atvykdamas registruoti šuns į Gyvūnų registravimo centrą Šv.Gertrūdos gatvėje, privalo turėti dokumentus, liudijančius gyvenamąją vietą ir asmens tapatybę, registruojamą gyvūną ir jo skiepijimo pažymėjimą.

Gyvūno šeimininkui išduodamas šuns ar katės registravimo pažymėjimas ir žetonas, šunys ženklinami tatuiruote arba mikroschema. Prieš atvykstant į Gyvūnų registravimo centrą registruoti gyvūną, būtina sumokėti į Kauno apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos Kauno skyriaus sąskaitą vienkartinį šuns registravimo mokestį – 20 Lt už šunį ir 10 Lt – už katę. Mėnesinį mokestį už gyvūno laikymą (5 Lt už šunį ir 2 Lt už katę) galima sumokėti bet kuriame banke ar pašto skyriuje.

Įsigytą gyvūną reikia įregistruoti Gyvūnų registravimo centre per 10 dienų, o agresyvių veislių šunis – per 3 dienas. Jei gyvūną padovanosite ar parduosite kitam asmeniui, apie tai būtina pranešti minėtai institucijai per 10 dienų (apie agresyvių veislių šunis – per 3 dienas). Tie patys terminai galioja pranešant apie gyvūno nugaišimą. Keturkojus augintinius būtina skiepyti.

Nemokėti mokesčių už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose ir jų registravimą turi teisę laikantys šunis vedlius aklieji, vieniši žmonės, turintys įvairias negalias (nedarbingi ir iš dalies darbingi asmenys), ir vieniši pensininkai, laikantys vieną šunį ar katę, taip pat asmenys, turintys policijos, krašto priešgaisrinės apsaugos, žmonių gelbėjimo tarnybų pažymą apie šuns reikalingumą jų veiklai. Net ir nemokant jokių mokesčių, gyvūną įregistruoti būtina.

Šios lengvatos minėtos grupės asmenims bus suteiktos tuomet, kai jie pateiks Gyvūnų registravimo centrui prašymą suteikti lengvatą, pensininko ar invalido pažymėjimo kopiją arba darbingumo nustatymo tarnybos patvirtintą Darbingumo lygio pažymos ar išvados dėl darbo pobūdžio ir sąlygų kopiją, taip pat policijos, krašto priešgaisrinės apsaugos ar žmonių gelbėjimo tarnybos pažymos apie šuns reikalingumą veiklai kopiją.

Kaip sakė Gyvūnų registravimo centro direktorė Jurgita Mikštaitė, nuo naujos mokesčių už gyvūnų registravimą ir laikymą įvedimo tvarkos kauniečiai įregistravo 134 šunis ir tik 26 kates. Gyvūnų registravimo centras ragina kauniečius geranoriškai registruoti savo gyvūnus – nuo liepos 1 d. bus organizuojami reidai kartu su policijos pareigūnais ar seniūnijų atstovais, tikrinant, kaip kauniečiai laikosi naujos gyvūnų registravimo tvarkos, kaip mokami mokesčiai, vedžiojami šunys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.