Publika balsavo už Arturą Sandovalį

XVI tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz” klausytojų numylėtiniu išrinktas kubietis trimitininkas

XVI tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz” išviliojo miestiečius į gatves. Praėjusio savaitgalio vakarais Kauno centras neištuštėjo beveik iki vidurnakčio. Vieni šėlo nemokamuose koncertuose Vienybės aikštėje, kiti plojo VDU salėje grojusioms pasaulinėms džiazo žvaigždėms, o paskui pasklisdavo po Laisvės alėjos kavines. Apie vidurnaktį džiazo fiesta persikeldavo į buvusiame prieplaukos pastate įrengtą „Combo” muzikos klubą, kuriame vyko naktiniai koncertai ir muzikantų jam session.

Pagrindinės šiųmečio festivalio scenos favoritais tapo savaitgalio vakarinių koncertų herojai – šiųmetė „Grammy” apdovanojimo už geriausią džiazo vokalo albumą laureatė, amerikietė dainininkė Dajana Ryvs ir JAV gyvenantis kubietis trimitininkas Arturas Sandovalis.

Buvo reklamuojama, kad į Kauną D.Ryvs atveža „jaukiai aplinkai” skirtą muzikinį projektą „Strings Attached”, tačiau tai nebuvo visiška tiesa. Nors ir pakvietusi publiką būti svečiais jos „gyvenamajame kambaryje”, solistė nevarinėjo saloninių šnekų, o šilto skambesio balsu dainavo autentiškais jausmais alsuojantį gyvenimo bliuzą. „Bliuzas – kai imi suprasti gyvenimą ir jį dainuoti”, – spaudos konferencijoje neslėpė D.Ryvs, koncerto metu į bliuzą įpindavusi ir ekspromtu kilusią mintį, ir pokalbį su publika, ir netikėtai suskambusį vaiko verksmą.

D.Ryvs į Kauną atvyko su dviem gitaristais. Tarsi idealistinei žmogaus prigimčiai atstovavo brazilo Romero Lubambo gitara, o Raselo Malonės – grojo odę žemiškosioms juslėms. Todėl D.Ryvs improvizuodama galėjo būti „ir Žemė motina, ir meilužė, ir įskaudintas vaikas”, kaip apie ją yra pasakęs garsus džiazo dainininkas Džojus Viljamsas.

Klausydama be galo universalaus, iš naujo trimito galimybes atradusio Arturo Sandovalio, džiazo publika pasiekė ekstazę. Jausdamas šią publikos būseną A.Sandovalis ne tik pūtė trimitą, bet ir mušė būgnus, dainavo bei grojo fortepijonu. Atrodė, net nesvarbu, koks instrumentas jam pasipainiojo, svarbu čia ir dabar gimstanti muzika. A.Sandovaliui atiteko festivalio publikos prizas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.