Stipri, graži ir geidžiama

Vyrai nuolankiai lenkia galvas pripažindami, kad jie nebemoka siekti moters.

Stiprias pozicijas visuomenėje išsikovojusios dailiosios lyties atstovės pasitikėjimu savimi ir arogancija baigia pražudyti vyrus. Tačiau, užuot demonstravę tikrą vyriškumą, šie nuo stiprių moterų neria į krūmus ir pavymiui nuleidžia repliką: „Pasikėlusi gražuolė”.

„Taip norėtųsi palinkėti: moterys, būkite moteriškesnės, o vyrai, – atsitieskite. Galbūt tada santykiai nors per milimetrą normalizuosis”, – išeitį įvardijo garsus Lietuvos psichoterapeutas psichologas Gediminas Navaitis.

Pastangos nedomina

Teiginys, kad stipri moters asmenybė atbaido vyrus, nėra laužtas iš piršto.

Keisčiausia, kad tai įrodė patys vyrai.

Klaipėdietis Arūnas į populiariausią Lietuvoje pažinčių svetainę įdėjo išgalvotos moters anketą.

32 metų Armanda trykšta arogancija ir pasitikėjimu savimi.

„Esu įsitikinęs, kad tik stipri asmenybė gali būti arogantiška. Jei arogancija apsimestinė, tai – pižoniškumas”, – sakė Arūnas.

Įsijautęs į tokios moters vaidmenį, bendravo su įvairių tikslų siekiančias vyrais.

Vos per mėnesį Armandos anketa sudomino kelis tūkstančius Lietuvos ir kitų šalių vyrų, į pašto dėžutę skriejo šimtai laiškų.

„Tačiau vyrai greitai nuleisdavo rankas. Tik vienas sugebėjo parašyti šešis laiškus. Visi kiti teišspaudė du ar tris. Tai reiškia, kad Armanda jiems pasirodė neįkandama ir jie tiesiog pasirinko lengvesnio grobio paieškas”, – pasakojo Arūnas.

Jo teigimu, jei Armanda nesutikdavo jau pirmajame laiške duoti telefono numerio ar sutikimo eiti į pasimatymą, ją palydėdavo epitetai „arogantiška gražuolė”, „prostitutė”, „kalė”.

„Viename laiške vyriškis teigė, kad kavalieriai krenta Armandai po kojomis. Tai reiškia, kad jis nesigėdijo prisipažinti, jog yra linkęs nusižeminti, kad tik įsiverstų moterį į lovą. Mes, vyrai, tikrai nebemokame asistuoti moteriai, jos vilioti. Diedų budrumą užmušė naminės „bobos”. Tos, kurios pačios deda pernelyg daug pastangų, rodydamos dėmesį vyrams. Kam reikia vargti, jei kitos ir be vargo pasiduoda?” – klausė klaipėdietis.

Pasmerktos vienatvei

Pašnekovas teigė supratęs, kad stiprios asmenybės yra pasmerktos vienatvei, nes joms reikia lygiaverčio partnerio, kurį surasti labai sunku.

Nors vyrai ir nori gyventi šalia stiprių moterų, jie bijo nudegti ir sudegti.

„Lygiaverčių partnerių nori visi. Apie 90 proc. Lietuvos moterų nori ištekėti tik už 10 proc. šalies vyrų. Būsimasis jaunikis turi būti išvaizdus, švelnus, dėmesingas, turėti banką ar bent jau savo įmonę. Tas pats yra ir su vyrais. 90 proc. iš jų savo žmoną rinktųsi tik iš 10 proc. šalies moterų”, – sakė psichoterapeutas Gediminas Navaitis.

Jo teigimu, tie vyrai, kurie nori pasiekti kad ir labai stiprią moterį, jos nebijo.

„Reikėtų apibrėžti žodį „stipri”. Jei jis reiškia, kad moteris yra vyriška ir grubi, žinoma, kad vyras ne tik bijos, bet ir nenorės prie jos prieiti. Tačiau jei stipri asmenybė yra dar ir moteriška, ji trauks priešingos lyties atstovus”, – teigė pašnekovas.

Lyg pavyzdį jis pateikė jau visų pamirštą filmą „Andželika”. Pagrindinė jo herojė taip pat buvo labai graži ir stipri moteris, bet vyrai prie jos lipte lipo.

„Žinoma, kovojant dėl moters dėmesio, nesvarbu kokia ji bebūtų, reikia įdėti nemažai pastangų. O kai kurie vyrai visai nesugeba arba nenori tų pastangų dėti. Tuomet jie pradeda ieškoti priežasčių, kodėl nepasiekiama moteris yra atstumianti. Ir aišku, kad jis kaltins kurias nors jos būdo ar išvaizdos ypatybes”, – sakė G.Navaitis.

Protestuoja bare

„Riterių laikai nepraėjo. Juk riteris – gražią damą mylintis, gerbiantis ir dėl jos besiaukojantis vyras – visada taip mylėjo ne savo žmoną, o kitą moterį”, – juokavo psichoterapeutas.

Tačiau jis įvardijo kitas priežastis, kodėl moterų viliojimo įgūdžiai dingsta iš vyrų gyvenimo.

„Ir 1985, ir 2005 metais buvo atlikta apklausa. Joje dalyvavo abiturientai. Vaikų buvo klausiama, kas jų šeimoje yra vadovas. Pusė respondentų diplomatiškai atsakė, kad šeimai svarbius sprendimus priima abu tėvai. Tačiau net 35 proc. teigė, kad lemiamą balsą turi mama, ir tik 6 proc. atsakė, kad tėvas. Tai reiškia, kad Lietuvoje matriarchatas nei dingsta, nei atsiranda. Jis tiesiog egzistuoja”, – sakė G.Navaitis.

Todėl tvirtinti, kad vyrai bijo stiprių moterų, pašnekovo teigimu, tikrai negalima.

Dauguma berniukų matė stiprią mamą, darželio auklėtoją, mokytoją.

„O juk žinoma, kad vaikystėje matytą modelį taikome savo gyvenime. Todėl vyrai ir linksta prie stiprių moterų, nes įprato šalia jų gyventi. Gali būti ir taip, kad šalia neįveikiamų moterų užaugęs jaunuolis norės gležnos būtybės, kuria reikia rūpintis. Tačiau tada jis nueis į barą ir tokie jo protestai baigsis”, – prognozavo psichoterapeutas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Stipri, graži ir geidžiama"

  1. Grechike

    nu nzn man pawyzdziui buwo geriau kai goda buwo prie ywos, o dabar 69 danguj kai keturios tai atrodys nelabai smagiai, bet juk cia godos apsisprendimas, o ne musu todel negalime jos teisti 🙂

  2. selina

    as myliu 69 danguje jie saunus del jo kompakto as numirciau 🙄

  3. Deimante

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.