Mokyklinis autobusiukas vežė senjorus

Konservatorius įtaria, kad Darbo partijos valdoma savivaldybė piktnaudžiauja vaikus vežioti skirtu transportu. Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Donatas Jankauskas per Vyriausybės valandą švietimo ir mokslo ministrui Remigijui Motuzui įteikė raštu suformuluotą klausimą dėl mokyklinių autobusiukų naudojimo Kėdainių rajone. Seimo narys įtaria, kad jie, užuot vežę vaikus į pamokas, naudojami kitiems, gal net politiniams, tikslams.

Sužinojo vietoje

Pasak Jankausko, balandžio 21-ąją Kėdainių rajono savivaldybė, vadovaujama Darbo partijos, organizavo šventę šios partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui priklausančiame pramogų centre „Vikonda”. „Matyt kad užtikrintų gausų dalyvavimą šventėje, dalyviai buvo vežami iš rajono į Kėdainius mokykliniais autobusais, o mokiniai, neatsižvelgiant nei į atstumą, nei į vaikų saugumą, buvo priversti po pamokų pėsčiomis eiti iki namų 6, 7 ir daugiau kilometrų. Gudžiūnų pagrindinės mokyklos vaikai turėjo grįžti į Vikaičių, Margininkų, Devynduonių kaimus”, – tvirtino parlamentaras.

Vakar Jankauskas LŽ sakė apie šį įvykį sužinojęs iš vietos gyventojų per rinkėjų priėmimą Kėdainiuose. Tai esą patvirtino ir vienas rajono savivaldybės tarybos narys, kuriam balandžio 21-ąją teko pavėžėti iš mokyklos grįžtančius vaikus. Šie esą ir pasiskundę, kad po pamokų jų niekas iš Gudžiūnų mokyklos neatvažiavo paimti.

Jankauskas tvirtino sulaukęs skambučio iš Švietimo ir mokslo ministerijos, kad ši istorija jau pradėta aiškintis.

Niekas nesiskundė

Kėdainių rajono savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius Egidijus Grigaitis LŽ pareiškė apie šį įvykį jokios informacijos neturįs.

Kad vaikams iš Gudžiūnų teko eiti namo pėstiems, jam nesiskundė nei mokytojai, nei tėvai ar vaikai. Grigaitis sakė esąs įsitikinęs, kad geltonieji autobusiukai jų rajone naudojami tik pagal paskirtį. Rajono tarybos sprendimu šios transporto priemonės perduotos seniūnijoms.

Gudžiūnų Pauliaus Rabikausko pagrindinės mokyklos direktorė Irina Jančiukienė taip pat teigė skundų negavusi. „Mes labai rūpinamės savo vaikais”, – tvirtino direktorė. Gudžiūnų pagrindinėje mokykloje mokosi 140 moksleivių.

Tragedijos nemato

„Viską žinau, viską paaiškinsiu”, – vos išgirdęs klausimą sakė Gudžiūnų seniūnas Valstiečių liaudininkų sąjungos narys Regimantas Valiauskas.

Anot jo, seniūnijai priklausantis geltonasis autobusiukas aptarnauja tris mokyklas. Balandžio 21-ąją Kėdainių rajono savivaldybė surengė Velykų šventę senjorams. Joje dalyvavo ir Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas. Šventėms dalyviams koncertavo populiarieji „Ventukai”, folklorinis ansamblis „Seklyčia”, kiti kolektyvai.

Iš Gudžiūnų seniūnijos, kurioje gyvena 2500 gyventojų, į renginį susiruošė vykti apie 30 garbingo amžiaus žmonių. Pasak seniūno, nuvežęs vaikus į mokyklą, geltonasis autobusiukas surinko pagyvenusius žmones ir išvežė juos į rajono centrą. Atstumas nuo Gudžiūnų iki Kėdainių – per 30 kilometrų. „Pasiimti iš mokyklos vaikų nusiuntėme kitą seniūnijos autobusą. Gal keli vaikai ir nespėjo”, – pripažino seniūnas. Anot jo, čia tikrai ne tragedija – juk geltonasis autobusiukas vežė ne svetimus, o jų senelius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Mokyklinis autobusiukas vežė senjorus"

  1. dovile

    melagis melagis….. 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.