Ne ką valgau, bet kaip

Turbūt sunku būtų rasti moterį, kuri atėjus pavasariui nenorėtų atsikratyti bent kelių kilogramų svorio. Vaikantis naujausių lieknėjimo būdų svarbu ne tik rinktis sveikus maisto produktus, reguliuoti jų kiekį, bet ir nepamiršti pagrindinių sveikos mitybos taisyklių.

* Norint sulieknėti ir gerai jaustis jokiu būdu nevalia laikytis vieno produkto dietų (pavyzdžiui, obuolių, kopūstų). Mat taip pertvarkius savo mitybą organizmui ima trūkti kai kurių būtinų medžiagų, pradeda varginti nemiga, nuotaikų svyravimas.
* Pyragėlių, saldumynų ar riebių kepsnių galima atsisakyti be jokios sąžinės graužaties, tačiau žuvys, jūros gėrybės, vaisiai, daržovės, produktai iš grūdų yra nepakeičiami. Dietologai nerekomenduoja atsisakyti ir mėsos. Tik ją reikėtų rinktis liesesnę ir, užuot skrudinus keptuvėje ar orkaitėje, įprasti virti arba troškinti ant garų.
* Nemažai įtakos mūsų svoriui turi ne vien tai, ką valgome, bet ir kaip valgome. Tie, kurie atsisako pusryčių ir maitinasi rečiau, tik vieną ar du kartus per dieną, dažniau kenčia nuo antsvorio, nes suvartoja daugiau maisto. Specialistai rekomenduoja valgyti 4-5 kartus.
* Gražiai serviruotas stalas ir etiketo normos nėra bereikšmis formalumas. Skubėjimas prie pietų stalo taip pat skatina persivalgymą. Sotumo impulsai iš skrandžio pasiekia smegenis maždaug per 20 minučių, todėl užkandžiaujant tiesiai iš puodo ar ne itin estetiškoje aplinkoje paprastai pavalgoma greičiau ir, deja, gerokai daugiau. O štai maloniai ir neskubriai šnekučiuojantis prie stalo su artimaisiais tikimybė prisivalgyti gerokai sumažėja.
* Pasak dietologų, bėdos dėl antsvorio nustoja kamuoti tada, kai sveika mityba tampa kasdienybe ir gyvenimo būdu, o ne momentine užgaida. Sulieknėjus ir vėl pradėjus maitintis kaip anksčiau sugrįžta senosios problemos.
* Turėti svajonių figūrą kartais trukdo klaidinga nuostata, kad suvalgyti būtina viską, kas yra lėkštėje. Todėl geriau rinktis mažesnes porcijas.
* Daugelis jaunų mamų kur kas greičiau atgautų formas, jei, užuot kaltinusios pasikeitusią medžiagų apykaitą ar išbalansuotus hormonus, nustotų ragauti ir baigti valgyti vaikų košeles ar tyreles, kurios, beje, būna itin kaloringos.
* Geriausių rezultatų paprastai pasiekia tos, kurioms lieknėjimas yra malonus procesas, o ne neišvengiama kankynė, ir, žinoma, kurios nepamiršta, jog tai trunka gana ilgai. Greitai numestas svoris sugrįžta dar greičiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.