Policija sugebėjo pasiklysti tarp dviejų pušų

42 kilometrai – maždaug toks atstumas skiria Prienų ir Marijampolės rajonų policijos komisariatus, tačiau kolegos nesugebėjo susikalbėti.

Daugiau kaip aštuoniasdešimt Prienų rajono policijos komisariato ir vidaus tarnybos pirmojo pulko pareigūnų apie 20 valandų ieškojo dingusių dviejų mažamečių seserų, o jų tėvus slėgė kraupi nežinia.

Sekdami mergaičių pėdsakais jie išžvalgė visas apylinkes 20 kilometrų spinduliu aplink įvykio vietą. Paieškoms buvo pasitelktas net sraigtasparnis.

Apklausę kelis šimtus vietos gyventojų tyrėjai 5 metų ir 7 metų seseris vakar po vidurdienio aptiko Marijampolėje veikiančiuose Kartų namuose.

Tik tuomet paaiškėjo, kad Marijampolės policijos pareigūnai dar užvakar žinojo apie Kartų namuose globojamas seseris.

Prienų policija iki šiol niekaip negali suprasti, kodėl tylėjo kolegos iš Marijampolės.

Ieškojo iki vidurnakčio

Vos prieš savaitę Prienų rajono Stuomenų kaime su žmona ir šešiais vaikais apsigyvenęs 30 metų Vytautas Pikalavičius užvakar pranešė, kad dingo dvi jo dukterys – 7 metų Kristina ir dvejais metais jaunesnė Simona.

Paskutinį kartą tėvai jas matė 15 valandą 30 minučių. Policija žinią gavo 19 valandą.

Pareigūnai kartu su kinologais, atvykusiais iš Kauno, iki vidurnakčio žvalgė apylinkes, ieškojo liudininkų.

Jie nuvyko į buvusius šeimos namus Kauno rajone, tačiau ten niekas seserų nebuvo matęs.

Vienas apylinkės gyventojas pranešė pastebėjęs mergaites, einančias keliu netoli Jiestrakio gyvenvietės.

Nustatę jų judėjimo kryptį prieniškiai surado žmogų, mačiusį paklydėles jau Marijampolės rajone, netoli Igliaukos gyvenvietės.

Vyriškis neturėjo laikrodžio, todėl negalėjo pasakyti, kada matė seseris. Nuo namų jos buvo spėjusios nukeliauti apie 10 kilometrų.

Prireikė net sraigtasparnio

Dar didesnės pareigūnų pajėgos buvo sutelktos vakar rytą.

Paieškoms buvo pasitelktas net sraigtasparnis, tačiau nepalankios oro sąlygos trukdė sekliams įžiūrėti ant žemės esančius žmones.

Pareigūnai apžiūrėjo visus kelyje esančius vandens telkinius, gyventojų ūkinius pastatus, su dresuotais šunimis naršė miškus.

Mergaičių pėdsakus Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai vėl aptiko Igliaukos gyvenvietėje.

Skundėsi degalų stygiumi

Netrukus paaiškėjo, kad Igliaukos seniūnas Vytas Baltušnikas automobiliu pats nuvežė išvargusias mergaites į Marijampolės globos namus, kur jos buvo nupraustos ir pamaitintos.

Iš pradžių išsigandusios seserys negalėjo net pasakyti, kur gyvena, neprisiminė tėvų vardų.

„Paskambino Marijampolės policijos darbuotojas ir pranešė apie surastas mergaites”, – vakar tvirtino Marijampolės vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Nijolė Popierienė.

Ji net tarėsi su pareigūnais, kad jie atvežtų paklydėles iš Igliaukos, kur laikinai buvo priglaustos bibliotekoje.

„Pareigūnas skundėsi degalų stygiumi, o aš dar pajuokavau, jog benzino galima nusipirkti visose degalinėse”, – pokalbį prisiminė N.Popierienė.

Budėtojas neinformavo kolegų

Prienų rajono policijos komisariato atstovas Arūnas Malinauskas pasakojo, kad dar užvakar vakare buvo išplatinta informacija apie dingusias mergaites.

Prieniškiai žinią pirmiausia perdavė Kauno vyriausiajam policijos komisariatui, kuruojančiam apskrities komisariatų darbą, žodžiu buvo informuoti rajonų policijos padaliniai.

Centralizuotai platinama informacija Prienų policijos komisariatą pasiekė vakar 7 valandą 40 minučių. Vadinasi, maždaug tuo pačiu metu ją turėjo gauti ir kitų rajonų bei miestų komisariatai.

„Nutiko negražus dalykas, kolegos iš Prienų patyrė didelių nepatogumų”, – vakar pripažino Marijampolės policijos komisariato viršininko pavaduotojas Valdas Vinciūnas.

Marijampoliečiai jau išsiaiškino, kad žinią apie dingusias mergaites gavęs Marijampolės policijos nuovados budintis pareigūnas jos neperdavė komisariato budėtojui.

„Pareigūnas pamanė, jog jo darbas jau atliktas, nes mergaitės atsidūrė saugioje vietoje. Būtų pakakę vieno telefono skambučio”, – nemalonią situaciją komentavo V.Vinciūnas.

Dėl šio įvykio bus atliekamas tarnybinis patikrinimas, pareigūnui gresia drausminė nuobauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.