Keliautojų patogumui – nauja turizmo informacinė sistema

Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo katedra kartu su Palangos bei Liepojos miestų savivaldybių administracijomis įgyvendina projektą „Baltijos jūros regiono darnaus turizmo centras”.

Įgyvendinant projektą bendradarbiaujama ir su kitais partneriais – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, Lietuvos ir Latvijos pajūrio savivaldybių informaciniais centrais, saugomų teritorijų direkcijomis, privačiais pajūrio turizmo paslaugų teikėjais, nevyriausybinėmis organizacijomis, Lietuvos ir Latvijos valstybiniais turizmo departamentais.

Klaipėdos universitete kuriamo „Baltijos jūros regiono darnaus turizmo informacinio centro” tikslas – tarptautinio pajūrio regiono darnaus turizmo informacinės sistemos sukūrimas ir propagavimas. Kuriamas informacijos centras įeis į pietryčių Baltijos pakrantės darnaus turizmo informacinių centrų sistemą, kurią sudaro keturi Baltijos pajūrio regioniniai turizmo informaciniai centrai nuo Helio nerijos Lenkijoje iki Rygos įlankos Latvijoje.

Šiuo metu Liepojoje ir Gdanske tokie centrai jau veikia, o Kaliningrade analogiškas turizmo informacijos centras bus įkurtas artimiausioje ateityje. Dabar įgyvendinamas uždavinys – parengti Klaipėdos ir Žemutinio Kuršo regioninių turizmo informacinių centrų bendradarbiavimo abipus sienos strategiją.

Šį projektą ir veiklą remia PHARE 2003 Bendradarbiavimo abipus sienos programa, kuri iš dalies finansuoja KU Rekreacijos ir turizmo katedros įgyvendinamą projektą „Baltijos jūros regiono darnaus turizmo informacinis centras”. Šio centro uždavinys – propaguoti mūsų pajūrį kaip darnaus turizmo regioną, kuriam būdingi statinių nesudarkyti platūs smėlėti paplūdimiai ir kopagūbriai, švarus priekrantės vanduo bei natūrali pajūrio gamta.

Balandžio viduryje KU Rekreacijos ir turizmo katedros grupės dėstytojų kelionės į Liepoją metu buvo užmegzti ryšiai su šio Latvijos miesto Turizmo informacijos centru.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.