Generalinis komisaras gydosi tyliai

Aukšti pareigūnai, įkvėpti šalies premjero Algirdo Brazausko pavyzdžio, savo negalavimus yra linkę slėpti nuo visuomenės.

Paslaptis buvo ir tai, kad jau dešimt dienų tuščias sergančio šalies policijos vadovo darbo kabinetas.

Triukšmingus politinius įvykius policijos vadovas Vytautas Grigaravičius stebi iš ligoninės palatos. Vienas populiariausių šalies žmonių čia atsidūrė medikų patartas.

Gydytojai 49 metų vyriškiui įtarė mikroinsultą.

Pareigūnas palatoje juokavo

„Policijos stuburas yra tvirtas, pareigūnai sėkmingai dirba, jokios panikos”, – vakar kalbėdamas su „Lietuvos rytu” juokavo Vilniaus greitosios pagalbos ligoninėje besigydantis pareigūnas.

Tačiau paties komisaro stuburą šiomis dienomis ne kartą atidžiai tyrinėjo medikai, ieškodami skausmo priežasties.

Persisotino procedūrų

Sveikata V.Grigaravičiui sušlubavo per atostogas. Jis blogai pasijuto vienoje Druskininkų sanatorijų praleidęs paskutinę kovo savaitę.

„Mano atostogos jau ėjo į pabaigą. Norėjau išbandyti kuo daugiau procedūrų, todėl ėjau į purvo vonias, sauną, baseiną. Matyt, toks fizinis krūvis buvo man per didelis”, – vakar svarstė komisaras.

Balandžio 1-osios naktį pareigūnas pasijuto itin prastai. Tačiau pagerėjus savijautai jis delsė kreiptis į medikus ir savaitgalį praleido namuose.

Ligoninėje – jau 10 dienų

Tik balandžio 5-ąją V.Grigaravičius suprato, kad be skubios pagalbos neišsivers, ir pats nuvyko į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę. Čia gydytojai jam pasiūlė nedelsiant gultis į palatą, nes įtarė mikroinsultą.

„Man pakilo kraujospūdis, ėmė skaudėti stuburą, laužyti sąnarius. Tačiau dabar jaučiuosi kur kas geriau, medikai žada greitai išleisti į namus”, – vakar telefonu kalbėjo pašnekovas.

V.Grigaravičius dar nebuvo apsisprendęs, ką darys išėjęs iš ligoninės – grįš į darbą ar tęs reabilitacinį gydymąsi.

Gal pakenkė sunkumai?

Niekada sveikata nesiskundęs komisaras įtarė, kad stuburą jam galėjo pradėti skaudėti ir nuo sunkumų kilnojimo. Šiuo pomėgiu jis susižavėjo dar būdamas 14 metų.

V.Grigaravičius iki šiol mėgo laisvalaikiu mankštintis kilnodamas štangą, rytais bėgioti krosą.

Tokiu būdu jis siekia išsaugoti gerą fizinę formą.

Tikisi, kad greitai pasveiks

Apie tai, kad policijos vadovas paguldytas į ligoninę, tą pačią dieną informuotas vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius.

„Vakar aš jį aplankiau ligoninėje, mes aptarėme darbo reikalus. Tikiuosi, greitai komisaras bus rikiuotėje”, – ketvirtadienį „Lietuvos rytui” sakė G.Furmanavičius.

Kol V.Grigaravičius serga, jo pareigas laikinai eina policijos generalinio komisaro pavaduotojas Vizgirdas Telyčėnas.

Tvirtos nuomonės neturi

„Lietuvos ryto” paklaustas, ar nereikėtų visuomenės informuoti apie tokio aukšto pareigūno kaip policijos generalinis komisaras ligą, G.Furmanavičius teigė apie tai neturintis tvirtos nuomonės: „Reikėtų saugoti ir privatumą. Kitas dalykas, kai liga pareigūną ilgam laikui išveda iš rikiuotės. Tuomet apie tai ir visuomenei turėtų būti pranešta”.

G.Furmanavičius pridūrė, jog vidaus reikalų sistemos darbuotojų sveikatai yra skiriamas išskirtinis dėmesys: „Visi pareigūnai, tarp jų ir generalinis komisaras, kartą per metus turės tikrintis sveikatą.

Tai darome ir tam, kad nepasikartotų buvusio Vilniaus policijos vadovo Eriko Kaliačiaus istorija, kai sveikas žmogus staiga pavirsta ligoniu ir iš tarnybos pasitraukia nenubaustas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.