Iš valdančiosios daugumos – į opoziciją

Valdžios netekęs Artūras Paulauskas prognozuoja, kad be socialliberalų likusioje trijų partijų koalicijoje bus daug įtampos.

Iš valdančiosios koalicijos pasitraukusi Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcija apsisprendė tapti opozicine Seimo frakcija. Apie tai ketinama pranešti kitą savaitę. Neatmetama galimybė, kad iš Seimo pirmininko pareigų atstatydintas NS lyderis Artūras Paulauskas pretenduos į opozicijos lyderio postą.

Pirmą kartą per penkerius darbo parlamente metus Paulauskas sėdėjo paprasto Seimo nario, o ne posėdžio pirmininko vietoje.

Buvęs Seimo vadovas įkurdintas viename suole su socialinės apsaugos ir darbo ministre Vilija Blinkevičiūte. Anksčiau greta jos sėdėjo užsienio reikalų ministras Antanas Valionis. Kadangi šiuo metu jis išvykęs į komandiruotę Kinijoje, jo darbo vieta atiduota Paulauskui. Valioniui grįžus greičiausiai bus persodintas kuris nors „darbietis”, kad socialliberalas galėtų įsikurti šalia kitų frakcijos narių.

Vakar Paulauskas dalyvavo slaptame balsavime renkant jo įpėdinį. Atstatydintas parlamento pirmininkas negailėjo gerų žodžių jo vietą užėmusiam Viktorui Muntianui, bet pabrėžė, kad Seimo vadovui labai svarbu turėti politinį užnugarį.

Kaip žinoma, Darbo partijos (DP) narys Muntianas neslepia kritiškai vertinantis daugelį partijos lyderio Viktoro Uspaskicho žingsnių, iniciatyvų. Ypač aktyviai Muntianas priešinosi DP vadovybės sprendimui pašalinti iš partijos Seimo Antikorupcijos komisijos vadovą Petrą Bagušką.

Vakar posėdžiavusi NS frakcija iš valdančiosios daugumos nutarė pereiti į opoziciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.