Atlyginimai vis dar per maži

Lietuvos bendrosios praktikos gydytojų vis dar netenkina jų atlyginimai.

Pagrindinės problemos, su kuriomis gydytojai susiduria kasdien, yra didelė biurokratija, teisinis pažeidžiamumas ir vis dar maži atlyginimai.

Net 94 proc. apklaustųjų akcentavo didelę biurokratiją ir teisinį mediko pažeidžiamumą kaip rimtas arba labai rimtas jų kasdieninio darbo problemas.

Nepaisant pastaraisiais metais padidėjusių atlyginimų sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams, praraja tarp Vakarų valstybių ir Lietuvos gydytojų uždarbio vis dar milžiniška. Iš beveik 450 tyrime dalyvavusių bendrosios praktikos gydytojų tik 2 nurodė, kad maži gydytojų atlyginimai nėra Lietuvos sveikatos sistemai aktuali problema.

Tai paaiškėjo „TNS Gallup” atliekant tyrimą, kuriuo buvo bandoma išsiaiškinti, ar Lietuvos farmacijos rinkoje sumažėjo neetiško farmacijos kompanijų elgesio.

Tyrimas buvo atliktas kovo mėnesį. Jo metu apklausti 445 bendrosios praktikos gydytojai iš 13 didžiausių Lietuvos miestų. Beveik pusė apklaustų gydytojų teigė, kad per pastaruosius 5 metus neetiško elgesio Lietuvos farmacijos rinkoje sumažėjo.

Pasak tyrimą atlikusios „TNS Gallup” pranešimo spaudai, priešingos nuomonės – kad neetiško elgesio padaugėjo – laikėsi vos 15 proc. gydytojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.