Septyni naudingiausi produktai

Žmogaus sveikatą 80 procentų lemia taisyklinga mityba. Nuo to, ar jis taisyklingai maitinosi jaunystėje, priklauso sveikata vyresniame amžiuje.

Tačiau reikia pripažinti: šiuolaikiniu ritmu gyvenantiems žmonėms sunku laikytis subalansuotos ir taisyklingos mitybos. Spausdiname septynių neva naudingiausių produktų sąrašą.

1. Rudieji ryžiai

Šiame produkte gausu angliavandenių. Dietų besilaikantys žmonės be reikalo jų vengia. Jie labai svarbūs energetiniam lygiui palaikyti. Nepamirškite ir kitų grūdinių produktų: duonos ir košių, kuriose yra daug skaidulų. Tai padės sumažinti cholesterino kiekį, širdies ir kraujagyslių ligų, tiesiosios žarnos vėžio, tulžies pūslės akmenligės, diabeto ir nutukimo riziką. Šie produktai itin svarbūs ir žarnynui.

2. Vištų kiaušiniai

Kiaušiniai – baltymų ir liuteino, saugančio akis nuo kataraktos, šaltinis. Tyrinėjimai leidžia teigti, kad kiaušiniai neleidžia susidaryti trombams, mažina infarkto ir insulto riziką. Neseniai atlikto tyrimo duomenimis, 6 kiaušiniai per savaitę 44 proc. sumažina riziką susirgti pieno liaukų vėžiu. Dietologai šiandien sako, kad 1-2 kiaušiniai per dieną nedidina cholesterino kiekio, nes organizmas pats jų pasigamina iš sočiųjų rūgščių, o ne gauna su daug cholesterino turinčiais produktais, kokie yra kiaušiniai.

3. Pienas

Turi tokio visiems reikalingo elemento, kaip kalcis. Jis būtinas kaulams. Ypač naudingas neriebus karvės pienas. Kasdien išgerkite dvi stiklines neriebaus pieno arba valgykite neriebaus jogurto ir kalcio turinčių vaisių.

4. Špinatai

Špinatai – geležies, vitaminų C, A ir K bei antioksidantų, padedančių apsisaugoti nuo infarkto ir insulto, šaltinis. Špinatai sergsti nuo tiesiosios žarnos vėžio, osteoporozės ir artritų. Kaip ir kiaušiniuose, juose gausu akims naudingo liuteino.

5. Bananai

Šiuose geltonuose vaisiuose gausu kalio, kuris labai svarbus raumenų, tarp jų ir širdies, audiniams. Bananai taip pat padeda mažinti arterinį kraujospūdį, turi skaidulų, kurios užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, neutralizuoja rūgštį – tinka rėmeniui gydyti. Kiti kalio šaltiniai – lęšiai, sardinės ir džiovinti abrikosai.

6. Lašiša

Joje gausu omega-3 grupės riebalų, kurie mažina cholesterino kiekį, saugo nuo kai kurių rūšių vėžio, neleidžia susidaryti trombams. Tyrinėjimai rodo, kad lašiša palengvina depresinę būseną, padeda išsaugoti atmintį. Joje yra nikotino rūgšties – kai kuriais duomenimis, ji saugo nuo Alzheimerio ligos.

7. Mėlynės

Mėlynėse yra antioksidantų, užkertančių kelią kataraktai, glaukomai, venų išsiplėtimui, hemorojui, skrandžio opai, širdies ir kraujagyslių ligoms bei vėžiui. Mėlynės mažina smegenų veiklos sutrikimus po insulto, švelnina virškinimo trakto uždegimą, padeda įveikti skrandžio sutrikimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Septyni naudingiausi produktai"

  1. Kristina

    Protingas siūlymas.Apie tuos ir gėjus iš vis nieko nereikėtų skelbti,tartum jų nėra. Pritariu Baškienės siūlymui,o ką darys „politikai” Seime?

  2. Normalus,

    Šaunuolė K.Danilevičienė!!! Ne vieta pederastų šaikoms Lietuvoje.
    Jei visi būtų pydarai, tai lietuviai išnyktu kaip dinozaurai…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.