H. Šinkūnas nusprendė atsistatydinti

Haroldo Šinkūno atsistatydinimo prašymas jau guli ant Lietuvos prezidento stalo.

Valdas Adamkus penktadienį pranešė, kad jau prieš porą dienų gavo savo patarėjo teisės klausimais atsistatydinimo prašymą, tačiau sprendimo dar nepriėmė.

H. Šinkūnas nusprendė atsistatydinti po to, kai tarp prezidento ir Aukščiausiojo teismo pirmininko Vytauto Greičiaus prasidėjo trintis, kurią sukėlė išaiškėję faktai apie Valentą Margevičių ir jo paskyrimą Biržų apylinkės teismo pirmininku.

H. Šinkūnas trečiadienį žurnalistams tvirtino, kad birželio mėnesio posėdyje VSD pažyma apie Valento Margevičiaus netinkamumą dirbti su slapta informacija paskelbta nebuvo.

Tuo tarpu V.Greičius žiniasklaidai ir prezidentui pateikė minėto tarybos posėdžio garso įrašą, iš kurio girdėti, kad VSD pažyma posėdyje buvo perskaityta.

V.Greičius taip pat teigia, kad informacija apie skandalingos biografijos pareigūną V. Margevičių buvo išsiųsta elektroniniu paštu. Norint nustatyti, ar taip tikrai buvo, prezidentūroje penktadienį pradėtas kompiuterinių sistemų tikrinimas. „Tikrinimas prezidentūros serveris ir elektroninis paštas. Po šio patikrinimo turėtų paaiškėti, ar iš tikrųjų tokie dokumentai buvo atsiųsti”, – žurnalistams sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Anot jos, tikrinimas turėtų suteikti daugiau duomenų prezidentui ir padėti jam priimti sprendimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.