Įkurtuves nutolina 700 tūkstančių litų

Apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos pastatas Respublikos g. 16 jau baigtas rekonstruoti. Tačiau bibliotekos direktorė Rima Maselytė nėra tikra, kad vasaros viduryje, kaip žadėta, jau galės priimti lankytojus naujose patalpose – likusiems darbams atlikti dar stinga 700 tūkstančių litų.

Statybos darbus atliko laiku

Apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Rima Maselytė PB sakė, kad bibliotekos pastato statybos generalinis darbų rangovas, laimėjęs konkursą, planuotus statybos darbus atliko laiku. „Esu patenkinta statybos bendrovės darbų vykdytojo Eugenijaus Vizbaro vadovavimu. Įvertinti atliktų darbų kokybės dar negaliu. Kai įsikelsime į naujas patalpas, apsigyvensime ten, tada bus aiškūs visi naujų patalpų privalumai bei trūkumai”, – kalbėjo direktorė.

Tarsis dėl papildomo finansavimo

Vakar PB žurnalistai apsilankė ir kartu su direktore apžiūrėjo naujas bibliotekos patalpas. R.Maselytė prasitarė, kad labai norėtų, jog į naujas patalpas biblioteka su visais fondais įsikeltų iki liepos 6 dienos. „Tai būtų nuostabu ir to labai norėčiau. Ar taip bus, paaiškės po susitikimo su kultūros ministru Vladimiru Prudnikovu”.

Šiandien apskrities G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekos direktorė turėtų su juo susitikti ir aptarti, ar bus skirtas papildomas finansavimas visiems likusiems darbams atlikti. Pasak R.Maselytės, dar reikėtų apie 700 tūkstančių litų. „Jau dabar bibliotekos pastato rekonstrukcijai panaudota per 18 milijonų litų. Papildoma suma reikalinga įrengti kondicionavimo sistemai”.

Ministerija lėšų skirti neskuba

R.Maselytė tvirtino, kad šalies Vyriausybė papildomai lėšų skyrė, tačiau Kultūros ministerijos specialistai neskuba sutvarkyti dokumentacijos. „Gal šiandien susitikus su ministru visos problemos išsispręs. Iki šiol mums aiškinama, jog 700000 litų galės skirti po Kultūros ministerijos biudžeto persvarstymo. Kaip žinoma, biudžetai persvarstomi praėjus pusmečiui. Jei taip atsitiktų, pinigai mums būtų skirti liepos pradžioje. Tada į naujas patalpas geriausiu atveju įsikeltume vasaros pabaigoje. Tikiuosi, kad taip neįvyks. Viliuosi, jog bus atrastas kompromisas ir finansiniai klausimai bus išspręsti”.

Architektas nepatenkintas

Apžiūrint naujas dažais kvepiančias rekonstruotas bibliotekos patalpas dalyvavo architektas Saulius Juškys iš Kauno. Jo nuomone, atlikti bibliotekos darbų liko nedaug. „Smulkmenos, bet tuos darbus atliekančios baldų firmos darbininkai neskuba. Ir šiandien tedirba du darbuotojai. Firmos vadovai tvirtina, kad turi labai daug užsakymų ir negali skirti daugiau specialistų. Jei taip dirbs toliau, laiku darbai tikrai nebus padaryti”, – kalbėjo architektas.

S.Juškys teigė, kad nepatenkintas baldų firmos darbuotojais. „Ir ne tik, kad lėtai dirba. Projektavau baldus. Visus projektus pateikiau užsakovui, o kai baldai buvo surinkti, neatitiko projekto. Tai labai erzina. Paprašau pataisyti. Pažada, kad tai padarys, bet atvažiavęs pamatau, kad niekas nepakeista. Tai neprofesionalu”, – vertino firmos darbuotojus architektas.

Bibliotekos vadovė R.Maselytė taip pat nebuvo patenkinta baldų firmos specialistais. „Moki pinigus ir negali gauti to, ko reikia. Juk biblioteka įrengiama visam gyvenimui. Kas bus, jei įsikėlus teks pradėti taisyti paliktus defektus?”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.