R.Šukys: Prezidento ir Teismų vadovų konfliktas gali perraugti į Konstitucinę krizę

Liberalų ir centro sąjungai, partijai, iškėlusiai ir nuosekliai rėmusiai Prezidentą Valdą Adamkų, kelia didžiulį susirūpinimą pastarųjų dienų situacija, kuomet aukščiausioji Vykdomoji ir Teismų valdžios neatsakingai žarstosi viešais kaltinimais, taip keldamos nereikalingą sumaištį ir eskaluodamos konfliktą, galinti perraugti į Konstitucinę krizę, – teigia Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Raimondas Šukys.

Liberalcentristo įsitikinimu, Konstituciškai nepagrįstas ir tolydžio gilėjantis Prezidento ir Teisminės valdžios konfliktas rodo esant didelį tarpinstitucinio bendradarbiavimo vakuumą, o pasirinkti krizės sprendimo būdai yra akivaizdžiai klaidingi ir pavojingi.

„Prezidentūra ir Teismų vadovybė privalo kuo skubiau sustabdyti ties labai pavojinga riba atsidūrusį konfliktą ir pradėti elgtis taip kaip numato Konstitucija ir įstatymai. T.y. šalies vadovas turi nedelsiant pateikti Seimui teismų sistemos veiklą reglamentuojančių įstatymų pataisas, kurios leistų pasiekti teismų sistemos veiklos bei teisingumo vykdymo skaidrumo, teisėjų korpuso formavimo aiškumo ir objektyvumo. Kita vertus Teismų savivaldos institucijos turi nedelsiant išsiaiškinti dviejų savarankiškų valdžios šakų konflikto priežastis bei padaryti krizei sureguliuoti būtinus veiksmus. Svarbiausia, kad abi konflikto pusės pradėtų veikti Konstitucijos ir įstatymų nustatytais būdais, o ne kvietimais „ant kilimėlio” ar viešais kaltinimais”, – teigia liberalcentristas Raimondas Šukys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.