„GLP Polska” 43 proc. viršijo pirmųjų veiklos metų Lenkijoje planą

Lenkijos rinkoje veikianti lietuviško kapitalo logistikos įmonė „GLP Polska” Sp.zo.o., priklausanti logistikos kompanijai „Global Logistics Projects”, per pirmus veiklos metus pasiekė 8,6 mln. zlotų (2 mln. 205 tūkst. EUR) apyvartą ir 43 proc. viršijo numatytą 6 mln. zlotų planą metams.

„GLP Polska” įsteigimas Lenkijoje buvo vienas sėkmingiausių kompanijos „Global Logistics Projects” sprendimų ir laimėjimų 2005 metais”, – sako kompanijos „Global Logistics Projects” valdybos pirmininkas, UAB „Loginvesta” direktorius Valdas Semaška.

„2005 m. balandį pradėjusi savo veiklą Rytų Lenkijos mieste Bialystoke (Baltstogė), įmonė „GLP Polska” įgyvendino visus pirmiems metams suplanuotus veiklos žingsnius. Ypatingai džiaugiamės ne tik gerokai viršiję veiklos planą, bet ir suformavę stiprią įmonės darbuotojų komandą”, – sako „GLP Polska” direktorius Leonidas Pozlevičius.

„GLP Polska” per pirmus veiklos metus pasirašė 2950 kontraktus. Klientams „GLP Polska” atlieka pilnų bei dalinių krovinių, nestandartinių gabaritų krovinių pervežimus kelių transportu Lenkijos ir tarptautiniais maršrutais, teikia logistikos sprendimus. Didžioji „GLP Polska” klientų dalis yra medienos gaminių, statybinių medžiagų, pieno produktų, tekstilės bei kitų sričių eksportuotojai. Įmonė Lenkijos klientams teikia ir kompanijos GLP teikiamas paslaugas Lietuvoje – sandėliavimą, distribuciją Lietuvoje ar iš Lietuvos į Lenkiją bei kitas šalis.

Anot L. Pozlevičiaus, didžiulėje Lenkijos logistikos rinkoje „GLP Polska” sėkmingai konkuruoja orientuodamasi į individualius klientų poreikius, pervežimų organizavimo greitį ir paslaugų kokybę. „Šiuo metu daugiausia vykdome gabenimus iš ir į Vakarų Europą, taip pat nemažai dirbame su Skandinavijos regionu. Artimiausiu metu planuojame ypatingą dėmesį skirti gabenimams iš ir į NVS šalis”, – sako L. Pozlevičius. Anot jo, vietinius pervežimus Lenkijoje „GLP Polska” daugiausia atlieka tiems klientams, su kuriais įmonė dirba tarptautiniuose projektuose. „Vietinių pervežimų konkurencija Lenkijoje ypatingai stipri, tad dirbančios šioje srityje įmonės turi savo sandėlius ir stiprų tinklą visoje šalyje”, – Lenkijos vietinių pervežimų rinką komentuoja „GLP Polska” vadovas.

Antrais veiklos metais „GLP Polska” planuoja pasiekti 5 mln. EUR apyvartą. „Toliau dirbsime kryptingai ir planingai”, – sako L. Pozlevičius. 2006 m įmonė numato pradėti teikti naujas gabenimų geležinkeliais ir gabenimų jūrų transportu paslaugas. Didelį dėmesį ir investicijas šiais metais „GLP Polska” skirs ir savo darbuotojų mokymams. Jau atsirinkta mokymų kompanija, su kuria įmonė bendradarbiaus visus 2006 metus. Šiuo metu „GLP Polska” dirba 11 darbuotojų, iki 2006 m. pabaigos darbuotojų kolektyvą numatoma padidinti iki 15 žmonių.

„Šiais metais planuojame pasiruošti tolimesniems ėjimams į Lenkijos rinką, į kitus šios šalies regionus. Verslo sėkmė Lenkijoje priklausys nuo to, kaip efektyviai ir toliau sugebėsime apjungti kompanijos GLP gamybinę, informacinę bazę Lietuvoje ir Lenkijoje, bei nuo teisingai pasirinktų verslo plėtros krypčių”, – sako GLP valdybos pirmininkas V. Semaška.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„GLP Polska” 43 proc. viršijo pirmųjų veiklos metų Lenkijoje planą"

  1. Simonas

    Manau,Biržų teisėjui slaptos informacijos netenka vartyti.Sumegzta intriga sukiršinti aukštus šalies pareigūnus.Norima sukompromituoti jau kelintą kartą prezidentą,o Greičius tik vykdytojas,beje,teisėjų klane turi svarų balsą.Na,o taryba teisėjų seniai reikėjo atnaujinti,kaip ir patį Greičių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.