Prezidentas praranda pasitikėjimą V. Greičiumi ne tik kaip teisėju, bet ir kaip žmogumi

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Aukščiausiojo Teismo pirmininką Vytautą Greičių.

Prezidentas supažindino Aukščiausiojo Teismo pirmininką su Teismų tarybos narių nuomone apie praėjusių metų birželio mėnesį vykusį posėdį, kuriame buvo pateikta informacija apie Valstybės saugumo departamento raštą ir kurio kopijos neva buvusios išdalytos Teismų tarybos nariams svarstant teisėjo Valento Margevičiaus kadencijos pratęsimą.

Valstybės vadovas pareikalavo, kad V. Greičius paaiškintų, kodėl jis neinformavo apie 2006 metų sausio mėnesį Valstybės saugumo departamento pateiktą raštą, prieštaraujantį, kad teisėjui V. Margevičiui būtų suteikta teisė dirbti su įslaptinta informacija.

Į šį klausimą Prezidentas atsakymo negavo. Šalies vadovas pabrėžė, kad jį labai nuvylė Aukščiausiojo Teismo pirmininko kategoriškas įsitikinimas savo teisumu daug abejonių sukėlusioje istorijoje.

Šiandien VSD direktorius Arvydas Pocius informavo Prezidentą, kad 2004 ir 2006 metais departamentas Teismų tarybai pateikė skirtingos juridinės paskirties raštus. Pirmasis informavo Teismų tarybą, kad V. Margevičius, pildydamas anketą leidimui dirbti su slapta informacija, nuslėpė kai kuriuos biografijos faktus. Vėliau pateiktame – VSD prieštarauja, kad minėtam asmeniui būtų išduotas leidimas dirbti su įslaptinta informacija.

Po šio pokalbio Lietuvos Prezidentas pareiškė, kad praranda pasitikėjimą V. Greičiumi ne tik kaip teisėju, bet ir kaip žmogumi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.