Prezidentas tiki, kad Mokomasis Europos Parlamentas taps ir politinės kultūros, ir bendražmogiškųjų vertybių mokykla

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Mokomojo Europos Parlamento sesijos narius.

Prezidentas V. Adamkus pasveikino šio renginio iniciatorius bei dalyvius ir palinkėjo, jog demokratiškas požiūris, tolerancija ir pagarba kitaip galvojančiam žmogui būtų neatskiriama mąstymo ir veiklos dalis, o ateities pasaulyje tai būtų neatskiriama politikos, tarptautinių santykių bei viešojo gyvenimo dimensija.

Lietuvos vadovas sakė tikįs, kad Mokomasis Europos Parlamentas taps ir politinės kultūros, ir bendražmogiškųjų vertybių mokykla.

Šių metų balandžio 3 dieną Vilniaus miesto Rotušėje įvyko Mokomojo Europos Parlamento sesijos atidarymas. Tokia sesija Lietuvoje buvo organizuota pirmą kartą. Sesijos metu daugiau kaip 120 moksleivių iš 25 Europos Sąjungos šalių ir Bulgarijos svarstė aktualius ES politikos klausimus.

2003 metais viešoji įstaiga „Europos namai” pradėjo vykdyti tarptautinį projektą „Mokomasis Europos Parlamentas” Lietuvoje, kurį inicijavo Parodomojo Europos Parlamento fondas. Toks projektas Europos Sąjungos šalyse jau vyksta daugelį metų, o neseniai prie jo įgyvendinimo prisidėjo ir šalys kandidatės.

Projekto tikslai – pagilinti Lietuvos jaunimo žinias apie Europos integraciją, ugdyti jų savimonę, ne tik kaip Lietuvos, bet ir kaip Europos piliečių, o taip pat skatinti jaunuoliuos domėtis mūsų šalies bei ES politiniu gyvenimu. Šiems tikslams pasiekit rengiamos mokomosios Europos parlamento sesijos, kuriose jaunuoliai svarsto aktualius klausimus, numatytus Europos Parlamento darbotvarkėje Briuselyje ir Strasbūre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.