Kauno vadovai laukia atvykstančių prancūzų

Opozicijos atstovai pageidauja daugiau aiškumo dėl sporto rūmų Nemuno saloje koncesijos konkurso

Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicinės Liberalų frakcijos posėdyje vakar dalyvavę miesto vadovai stengėsi išskaidyti abejones dėl sporto rūmų Nemuno saloje koncesijos konkurso. Neoficialiais duomenimis, kitą savaitę į Lietuvą turėtų atvykti Prancūzijos kompanijos „Bouygues Batiment International” ir tuomet prasidės oficialios derybos.

Pasiekė prieštaringa informacija

Pasak Liberalų frakcijos seniūno Rimanto Mikaičio, susitikti su miesto vadovais paskatino prieštaringa informacija apie koncesijos konkurso eigą.

„Mūsų frakcija pritaria, kad sporto rūmai būtų statomi Nemuno saloje. Taip pat norėtume, kad šis projektas kuo greičiau pajudėtų, o naujoji arena taptų miesto akcentu. Deja, sklindantys gandai ir informacijos stygius sukelia įvairių minčių. Iki šiol daugiau kalbama apie architektūrines vizijas. Nesinorėtų, kad dėl informacijos stygiaus peržengtume ribą ir prasidėtų įvairūs įtarinėjimai”, – teigė R.Mikaitis.

Vakar su opozicijos atstovais susitiko Kauno meras Arvydas Garbaravičius ir Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas.

Ieško konsultantų

Savivaldybės administracijos direktorius A.Keserauskas paneigė kalbas, kad su prancūzais derybos jau įpusėjo. „Nieko panašaus. Iki šiol tik buvo patikrinti kompanijos pateikti dokumentai. Praėjusią savaitę iš prancūzų jau išgirdau, kas jiems atstovaus derybose. Savivaldybei taip pat teks ieškotis profesionalių konsultantų. Norėtume, kad jie dalyvautų jau pirmajame derybų posėdyje. Jame turėtume patvirtinti tolesnę derybų tvarką ir abiejų šalių įsipareigojimus”, – sakė A.Keserauskas.

Neoficialiais duomenimis, pirmasis derybų posėdis gali įvykti kitą savaitę. Jau dabar prancūzų kompanijai Kauno architektai parengė apie 20 klausimų dėl naujosios sporto rūmų vizijos. Savivaldybės vadovų teigimu, į juos prancūzai turės atsakyti.

„Kai patvirtinsime derybų tvarką, tada bus galima suteikti daugiau informacijos. Stengsimės, kad procesas būtų kuo viešesnis”, – tikino Savivaldybės administracijos direktorius.

Apie konkrečias sumas nekalba

Liberalų frakcijai pasidomėjus apie konkrečias sumas, A.Keserauskas iki šiol minėtų skaičių nekomentavo. „Apie pinigus mes dar nekalbame”, – tikino jis.

Tuo tarpu R.Mikaičiui nerimą kelia, kad prancūzų kompanija savo derybininkui leido derėtis tik 15 milijonų litų ribose.

Tačiau Kauno vadovų teigimu, bus galima derėtis ir dėl didesnių nuolaidų, tiesiog derybininkas viską turės derinti su Prancūzijos kompanijos vadovais.

„Laukia įtemptas procesas. Savivaldybė tikrai nesirengia sutikti su bet kokiomis sąlygomis. Derėsimės dėl mums palankios sutarties”, – žadėjo A.Keserauskas.

Savivaldybės administracijos vadovas ketina nuvykti į Budapeštą ir apžiūrėti ten prancūzų kompanijos pastatytą ir eksploatuojamą areną.

Signalai iš sostinės kelia nerimą

Antikorupcinės komisijos pirmininkas Stasys Žirgulis užsiminė apie Seime svarstomą galimybę koreguoti ar net sustabdyti Koncesijos įstatymo vykdymą.

„Ne man spręsti apie šio įstatymo kokybę, tačiau jis leidžia savivaldybėms investuoti pinigus į ateitį. Skolinimosi limitas – labai kuklus, todėl neįsivaizduoju, kaip be koncesijos galėtume įgyvendinti strateginius projektus”, – teigė A.Keserauskas. Po susitikimo su miesto vadovais Liberalų frakcijos seniūnas R.Mikaitis teigė, kad situacija tapo aiškesnė. Jis taip pat vylėsi, kad Savivaldybės administracijos direktorius tęsės savo pažadą ir informuos visuomenę apie derybų eigą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.