Kauno vairuotojams – trigubas reidų apynasris

Naktį į šeštadienį Kaune bei pakaunėje susikirto tos pačios policijos rūšies trijų skirtingų tarnybų keliai

Tik vakar oficialiai pagarsinta, ant kurio šalies regiono šį savaitgalį krito burtų kaulelis, lėmęs jame surengti dar vieną Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos išvažiuojamąjį reidą, per kurį gaudyti neblaivūs bei kitaip Kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai. Šis reidas, į kurį žadėta mesti 3-5 kartus didesnes pajėgas, nei įprasta, naktį į šeštadienį surengtas Kaune bei Kauno rajone.

„Kaunas bei Kauno rajonas žuvusiųjų šiais metais avarijose skaičiumi išsiskiria iš visos Respublikos”, – taip savaitgalio pasirinkimą vakar apibūdino Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininko pavaduotojas Gintaras Aliksandravičius.

Nors iš tikrųjų naktį į šeštadienį Kaune lankėsi trečdaliu mažesnis nei sausio pradžioje per panašų patikrinimą skandalą sukėlęs Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos desantas, iš tikrųjų grasinimai pasitvirtino. Tąnakt Kaune bei Kauno rajone vyko dar du tokie patys reidai, tik jau juos organizavo vietinės pajėgos, o Kauno rajono policininkai dar buvo pasikvietę pagalbon keturis ekipažus iš kitų Kauno apskrities policijos komisariatų.

Masiniais patikrinimais virtusį penktadienio vakarą bei šeštadienio naktį 6 Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos ekipažai per penkias valandas (nuo pusės dešimtos iki pusės keturių ryto) Kaune bei pakaunėje be kitų pažeidėjų sulaikė ir 8 neblaivius vairuotojus. Teigiama, kad patikrinta 570 transporto priemonių. Didžiausiu laimikiu tapo vairuotojas, kuriam jau 30-iai mėnesių atimtos vairuotojo teisės, pripūtęs į alkoholio matuoklį 2,86 prom. (sunkus girtumo laipsnis). Devintasis neblaivus vairuotojas, pasak vilniečių desantui vadovavusio Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos kontrolės grupės vyriausiojo specialisto Artūro Beliano, sutiktas grįžtant į Vilnių. Tai buvo tarp Vievio ir Grigiškių sustabdytas neblaivus elektrėniškis.

Vos iš Kauno gatvių pasitraukė vilniečiai, ketvirtą ryto tąnakt savo reidą pradėjo Kauno eismo priežiūros tarnyba. Per keturias paryčių valandas (teigiama, kad patikrinta 320 transporto priemonių) jos 4 ekipažams, be kitų pažeidėjų, įkliuvo 2 neblaivūs vairuotojai (viena iš jų – moteris), kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Dar 6 pripūtė į alkoholio matuoklį iki 0,4 prom. (Vilniečių desantas užfiksavo 22 tokius vairuotojus.)

Kauno rajono policijos tą vakarą bei naktį rengtas reidas kelias valandas dubliavosi su svečių iš Vilniaus pakaunėje surengta priemone. Per pakaunės policijos reidą, trukusį nuo šešių vakaro iki pirmos nakties, per kurį patikrinta 440 mašinų, be kitų pažeidėjų, sulaikyti 4 neblaivūs vairuotojai. Praėjusį savaitgalį Kauno rajono keliuose neįvyko nė vieno įskaitinio įvykio. Vietinė policija nepamena, kada paskutinį kartą taip buvo.

Belieka priminti, kad per skandalingąjį sausio pradžios reidą Kaune buvo sulaikyta 17 neblaivių vairuotojų, ir suskaičiuoti, kad šįsyk, bendromis Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos bei Kauno ir pakaunės policijos pajėgomis, – trimis mažiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Kauno vairuotojams – trigubas reidų apynasris"

  1. fuzzy

    trotilo jiems, trotilo…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.