Direktorė įžvelgė susidorojimą

Iš darbo atleista Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorė Ona Jakštaitė parengė atsakomąjį smūgį.

Pirmadienį palikdama tarnybą O.Jakštaitė išplatino viešą pranešimą, kurį galima suprasti kaip atvirą kaltinimą ją atleidusiam premjerui Algirdui Brazauskui susidorojimu.

Buvusi tarnybos vadovė teigia, kad pernai prieš Kalėdas skubiai iškviesta pas premjerą ir išgirdusi, jog jos darbas vertinamas neigiamai, patyrė šoką.

O.Jakštaitės nuomone, A.Brazausko kritika buvo nepagrįsta, todėl ir atleidimo motyvai negali būti teisingi nei teisiškai, nei logiškai.

Atleista pareigūnė ketina ginti savo nuomonę teisme, kuriam jau įteiktas skundas.

Nepaisė A.Brazausko pastabų

Tuo tarpu Vyriausybė tvirtina, kad sprendimas atleisti Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovę priimtas laikantis įstatymų ir yra teisėtas.

„Direktorės darbas nepatenkinamai buvo įvertintas du kartus: 2004 metų liepą bei praėjusių metų gruodį. Tokį pat sprendimą priėmė ir prie Vidaus reikalų ministerijos veikianti Valstybės tarnautojų vertinimo komisija”, – sakė „Lietuvos rytui” premjero atstovė Nemira Pumprickaitė.

Vyriausybės teigimu, pagrindinė atleidimo priežastis buvo tai, kad O.Jakštaitė neturėjo leidimo dirbti su slapta informacija.

Pareigūnė esą buvo įspėta apie būtinybę gauti Valstybės saugumo departamento leidimą dirbti su slapta informacija, bet nesikreipė dėl tokio leidimo ir nesistengė šalinti kitų trūkumų, kuriuos nurodė Vyriausybės vadovas.

Teko plaukti prieš srovę?

Buvusi direktorė įsitikinusi, jog Vyriausybė jau seniai buvo iškėlusi tikslą atleisti ją dėl kitokių pažiūrų ir jos principingos laikysenos.

Viena priežasčių, kurią įžvelgia O.Jakštaitė, galėjo būti jos priklausymas opozicinei konservatorių partijai.

„Galbūt iki šiol dar nepamirštami ir prieš kelerius metus iškelti asmens duomenų tvarkymo trūkumai Vidaus reikalų ministerijoje, kai ministro postą teko palikti premjero bendražygiui Juozui Bernatoniui?

Esu atleista galbūt dar ir už tai, kad premjero aplinkoje pastaraisiais metais reiškiau savo priešingą nuomonę dėl Vyriausybės lygmeniu suplanuotos kurti integruotos duomenų saugyklos (pavadintos valstybiniu duomenų centru), suvokdama, kad tai kels rimtą pavojų žmogaus teisei į jo privatumą”, – teigė O.Jakštaitė.

Dar viena priežastis, kurią nurodo atleista pareigūnė, – kad būdavo nepalenkiama „tais atvejais, kai kam nors labai norėjosi kitokių sprendimų”.

O.Jakštaitė įsitikinusi, kad, siekiant pašalinti iš darbo, specialiai buvo suplanuotos priemonės ją sukompromituoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.