Premjero partijoje didėja pasipriešinimas vadovybei

Socialdemokratų vadovybė nelinkusi pripažinti partijoje veikiant tylios rezistencijos grupę.

Premjero Algirdo Brazausko vadovaujamoje Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) vis aktyviau veikia šią politinę jėgą pertvarkyti raginanti bičiulių iniciatyvinė grupė. Kelias dešimtis socialdemokratų neoficialiai vienijantis sambūris įvairiose Lietuvos vietose jau surengė kelis susitikimus, juose dalyvavo ir keli Seimo nariai. Pastarasis susitikimas praėjusį savaitgalį įvyko Kaune.

Kauno renginys išskirtinis tuo, kad bendraminčių pokalbiai šįkart davė apčiuopiamesnių rezultatų, – per jį priimtas kol kas „vidaus” dokumentas dėl LSDP padėties ir perspektyvų. Jis, kaip teigiama, bus adresuotas visiems partijos nariams. Ši savita deklaracija neabejotinai pasieks ir socialdemokratų elitą, juoba kad ją pasirašė ir LSDP prezidiumo narys Dobilas Kirvelis.

LSDP Kauno rajono skyriaus narys Antanas Zaleckas sakė, kad tokiomis iniciatyvomis nesiekiama revoliucijų, o tiesiog pabrėžiama būtinybė išsaugoti socialdemokratines vertybes. „Nenorime keisti vadovybės, bet ji turi keisti savo požiūrį į partiją. Keliame klausimą, už ką mes kovojame”, – pabrėžė jis.

Tačiau LSDP prezidiumo narys, premjero Brazausko patarėjas Juozas Bernatonis LŽ teigė, kad minėtos iniciatyvinės grupės partijoje apskritai nėra. „Jie niekaip nėra pareiškę apie savo egzistavimą. Keli žmonės susitinka su Broniumi Genzeliu, ir tiek”, – kalbėjo jis. Bernatonis tikino, kad šių žmonių svarstymai nepasiekia LSDP vadovybės, kuri esą tikisi viešo kolegų pasirodymo.

Minėta iniciatyvinė grupė, be kita ko, rodo susirūpinimą LSDP Radviliškio rajono skyriuje susiklosčiusia padėtimi. „Tai, ką išgirdome, yra kraupu, bet kol kas sunku tą padėtį vertinti vienareikšmiškai”, – LŽ teigė Zaleckas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.