Valdžiai parūpo aerodromai

Praėjusią savaitę Panevėžio apskrities administracijoje vykusiame pasitarime valdininkai aptarė apskrityje veikiančių keturių aerodromų perspektyvas. Išskirtinį dėmesį specialistai skyrė Panevėžio miesto teritorijoje, Stetiškiuose, esančio aerodromo problemoms. Jo vadovas Bronius Zaronskis akcentavo, jog aktualiausia šių dienų problema – išsaugoti aerodromų pastatus ir techniką.

Pasitarime, be Panevėžio apskrities vadovų ir specialistų, dalyvavo Biržų, Panevėžio aeroklubų viršininkai, Rokiškio, Biržų, Panevėžio miesto ir rajono savivaldybių atstovai, politikai bei Karinių oro pajėgų (KOP) 2-osios aviacijos atstovai.

Svarstė projektą

Neeiliniame pasitarime valdininkai ir aviacijos specialistai svarstė Civilinės aviacijos specialistų parengtą Valstybės ir savivaldybių aerodromų naudojimo programos projektą. Vadovaujantis projektu, kuriame išanalizuota Panevėžio apskrities aerodromų būklė, siūlomos priemonės, kaip aktyvinti aviacijos sportą ir padaryti Panevėžio regioną patrauklesnį.

Itin daug dėmesio skirta Panevėžio apskrities aerodromų problemoms spręsti. Diskutuota apie jų veiklos ypatybes, ateities planus. Kalbėta apie mažųjų aerodromų pritaikymo susisiekimo, turizmo, verslo tikslams galimybes.

Svarbu išsaugoti

Susirinkime dalyvavęs Panevėžio aeroklubo vadovas Bronius Zaronskis akcentavo, jog aktualiausia šių dienų aeroklubo problema – kaip išsaugoti aerodromų pastatus ir techniką. Jis užsiminė, kad būtina tinkamai planuoti veiklą ir siekti aeroklubus pritaikyti visuomenės reikmėms.

Aviacijos specialistas džiaugėsi, jog aviacija Panevėžio apskrityje domimasi: ruošiami oreiviai, vyksta sporto varžybos. B.Zaronskis prognozavo, kad besidominčiųjų aviacija bus ir daugiau. Todėl, jo nuomone, reikia pradėti ruoštis ir numatyti sąlygas, kaip tinkamai aerodromuose priimti privačius verslo reisus, ruošti infrastruktūrą turizmui. Specialistas pripažino, kad tam reikalingos didelės finansinės investicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.