Pavasarinės pedikiūro subtilybės

Jeigu už lango šalta ir jūs savo kojas slepiate po storais batais bei kojinėmis, tai dar visai nereiškia, kad turite pamiršti apie pedikiūrą.

Kaip dažnai darytis pedikiūrą?

Ne kiekviena mūsų turime laiko ir pinigų pasidaryti pedikiūrą grožio salone, todėl vertėtų išmokti kruopštų ir gražų pedikiūrą pasidaryti pačiai.

Jeigu jūs savo pėdas reguliariai prižiūrėjote žiemą, pedikiūrą užteks darytis kartą į mėnesį. Esant probleminei pėdų odai bei nagams, pedikiūro teks imtis kartą į 2 – 3 savaites. Kad pedikiūras būtų efektyvesnis, patartina kiekvieną kartą išėjus iš dušo pėdas patrinti pemza ir patepti drėkinamuoju kremu kojoms.

Kad darantis pedikiūrą nepakenktumėte kojų odai ir nagams, reikia laikytis tam tikrų taisyklių.

Suminkštinkite pėdų odą

Norėdamos suminkštinti sukietėjusią pėdų odą, pagarinkite jas šiltame vandenyje (prieš tai jame ištirpinę šiek tiek skysto muilo, sodos arba jūros druskos). Specialiu šepečiu patrinkite pirštų, pėdos ir kulno odą. Po to odą pradėkite trinti pemza. Kojas pamirkykite šaltesniame vandenyje 5-10 min., o tada nuplaukite šaltu vandeniu.

Suteikite nagams reikiamą formą

O dabar jau galite užsiimti savo pirščiukų grožiu.

1. Apatinę kojų nagų dalį patepkite alyvų aliejumi.
2. Pradėkite karpyti nagus naudodama šiek tiek užlenktas, neaštrias žirkles. Saugantis skausmingos nagų įaugimo problemos, nagų forma turėtų būti ne pusmėnulio formos, o tiesi.
3. Kojų nagus dildykite taip pat, kaip ir rankų: į vieną pusę, neskubant ir per daug nespaudžiant.
4. Apdorokite odelę aplink nagus.

Kontrastinės vonios ir masažas

Kai sutvarkysite nagų formą, paruoškite du indelius: su karštu ir šaltu vandeniu. Pamirkykite kojų nagus 2 min. karštame vandenyje, tada – 15 – 20 sekundėms šaltame. Pakartokite procedūrą 3 – 4 kartus. Patrinkite pėdas šiurkščiu rankšluosčiu ir pamasažuokite pėdas bei kiekvieną pirštelį.

Patepkite kremu

Po masažo patepkite kojas maitinamuoju kremu, skirtu kojoms. Beje, tai gana svarbi pedikiūro proceso dalis! Kremas padės nuimti kojų nuovargį, nuospaudų skausmą, sudrėkins ir suminkštins odą. Jei lakuosite nagus, žiūrėkite, kad kremas ant jų nepatektų.

Paskutinė procedūra- nagų lakavimas

Prieš lakuojant nagus norima spalva, patepkite juos bespalviu laku. Jei iš karto lakuosite spalvotu laku, nagai susilpnės ir įgis gelsvą atspalvį. Jei anksčiau buvo manoma, kad kojų nagų spalva turėtų būti lygiai tokia pati kaip ir rankų nagų spalva, tai dabartinė mada leidžia lakuoti kojų nagus kokia tik norite spalva.

Jei manote, kad jūsų pėdos nėra labai gražios, nelakuokite kojų nagų ryškiomis spalvomis – jos tik dar labiau išryškins tai, kas jums nepatinka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.