Gražuolė nuotraukoje

Nemėgstate fotografuotis, nes manote, kad esate nefotogeniška? Iš tiesų, retai kuri moteris būna nefotogeniška. Būti simpatiška tiek realybėje, tiek nuotraukoje paprasta – tereikia mokėti fotografuoti ir fotografuotis. Taigi, pamačiusios fotoaparato blykstę, nesigūžkite, o išlaisvinkite savyje slepiamus aktorinius sugebėjimus!

Kruopštus makiažas

Kai susiruošiate į fotoateljė arba į vakarėlį, kuriame būsite fotografuojama, besidarydamos makiažą būkite kruopščios ir įdėkite daugiau pastangų. Naudokite matinių spalvų kosmetikos priemones.

Geriausias laikas fotografuotis – rytas ir vakaras. Fotografuojantis dieną, reikia stengtis išvengti saulės spindulių, krintančių į akis.

Veidas vietoj blyno

Kad veidas nuotraukoje neatrodytų kaip blynas, makiažo pagalba paslėpkite veido defektus ir išryškinkite gražiausius jo bruožus. Pavyzdžiui, tamsesne pudra patepkite „dvigubą pagurklį” arba plačias šnerves, o skruostus – skaistalais.

Jei norite, kad jūsų platus veidas atrodytų siauresnis, į fotoobjektyvą žvelkite ne tiesiai, o šiek tiek iš šono.

Kad neprapultų lūpos…

Lūpų dažą naudokite ryškesnį, nei esate pratusi naudoti kasdien, kitaip jo nuotraukoje iš viso nesimatys. Lūpų dažai turėtų būti matiniai, nes perlamutriniai lūpų dažai ir blizgesiai išdarkys veido bruožus nuotraukoje.

Kad lūpos nuotraukoje atrodytų pilnesnės, padažykite jas lūpų dažais, o tada ant lūpų vidurio užtepkite šiek tiek lūpų blizgesio.

Paakiai visame savo grožyje

Jei nenorite, kad jūsų tamsūs maišeliai po akimis visiems puikiai būtų matomi ir nuotraukose, patepkite paakius tonaliniu kremu ir specialiu maskuojamu pieštuku, skirtu tamsiems paakiams.

Neverkite – jus fotografuoja!

Nenaudokite raudonų, rausvų, oranžinių atspalvių šešėlių, kitaip nuotraukoje jūsų akys atrodys paraudusios lyg nuo verkimo. O jei jūsų akys iš tikrųjų paraudusios, tai paslėpti galima žalsvų arba melsvų šešėlių pagalba.

Kur dėti Buratino nosį?

Jei jūsų nosis didelė, venkite fotografuotis iš arti. Pagurklį paslėpsite fotografuodamasi šiek tiek palenkusi galvą į priekį. Jei norite atrodyti aukštesnė, paprašykite, kad jus fotografuotų iš apačios.

Blizgančios pleiskanos

Jei naudojate blizgų laką plaukams, tai geriau iš anksto žinokite, kad nuotraukoje blizgučiai atrodys kaip pleiskanos. Be to, net pati puošniausia ir įmantriausia šukuosena su krūva garbanėlių nuotraukoje atrodys šiek tiek „suglamžyta”.

Atsipalaiduokite!

Besifotografuodami atsipalaiduokite, nesuspauskite rankų į kumštį, tačiau ir neatverskite delnų objektyvui.

Fotografuodamiesi nuotraukoms, skirtoms dokumentams, nuleiskite pečius, žvelkite į objektyvą natūraliai: nebūkite profesorė rimtuolė, bet ir neįsijauskite į pajaco vaidmenį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.