A.Bagatskis: esu nuosaikus diktatorius

Naujas „Žalgirio” vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis tvirtina, kad ras bendrą kalbą su visais komandos krepšininkais, įskaitant legionierius.

Triuškinamas pralaimėjimas Vilniuje „Lietuvos ryto” ekipai praėjusį savaitgalį tapo nepaprastu antausiu Kauno „Žalgiriui”. Jis ne tik įsmeigė peilį į gerbėjų širdis, bet ir sukėlė permainų audrą prie komandos vairo, rašoma dienraštyje L.T.

Vyriausiasis treneris Antanas Sireika įteikė „Žalgirio” vadovams atsistatydinimo pareiškimą, kuris buvo patenkintas. Kartu klubą paliko ir A.Sireikos bendražygis Gintaras Krapikas.

Pamaina tituluotai porelei rasta stebėtinai greitai. Atsakomybė vadovauti tituluočiausiam Lietuvos krepšinio klubui užkrauta buvusiam ekipos žaidėjui latviui A.Bagatskiui, o padės jam ilgametis dublerių komandos treneris Rimantas Grigas, kuris išauklėjo kone pusę dabartinių ekipos žaidėjų.

Dėl galimybės dirbti „Žalgiryje” A.Bagatskis metė perspektyvų darbą Rygos klube „Barons”. Apie tai su latviu, vakar vakare turėjusiu atvykti į Kauną, kalbėjosi L.T.

– Ainarai, ar tiesa, kad jūsų sutartyje su „Barons” buvo punktas, jog turite teisę palikti klubą, jeigu jus pakviestų būtent „Žalgiris”?

– Absoliuti tiesa. Žaidimas „Žalgiryje” – vienas geriausių dalykų, nutikusių mano gyvenime. Todėl pasirūpinau galimybe grįžti.

– Ar pasiūlymas grįžti vyriausiuoju treneriu nenustebino?

– Neturėjau laiko stebėtis. „Žalgirio” vadovai paskambino ir pasakė, kad svarsto mano kandidatūrą. Paklausė, ar sutikčiau. Ilgai nedvejojau.

– Bet tokiu atveju teks jau dabar nutraukti žaidėjo karjerą.

– Šis veiksnys man mažiausiai rūpi. Suvokiu, kad šis sezonas A.Bagatskiui – krepšininkui – paskutinis. Baigti 2 mėnesiais anksčiau – neprincipinga. Kur kas labiau krimtausi dėl to, kad palieku „Barons” ekipą gana sudėtingoje situacijoje – be vyriausiojo trenerio ir vieno rezultatyviausių žaidėjų viename asmenyje.

– Nemanote, kad nesėkmės Lietuvos krepšinio lygos čempionate atveju jūsų darbas Kaune gali tęstis vos du mėnesius?

– Su „Žalgirio” vadovais kalbėjomės apie ilgalaikį projektą. Per kelis mėnesius neįmanoma ką nors pakeisti. Dėl dviejų mėnesių darbo nebūčiau išvykęs iš Rygos.

– Ar jums keliami konkretūs uždaviniai?

– To nespėjome aptarti. Tačiau tokiam klubui kaip „Žalgiris” uždavinys gali būti keliamas tik vienas – laimėti kiekvienas rungtynes.

– Koks treneris A.Bagatskis? Diktatorius, nevengiantis pakelti balso, ar diplomatas, problemas sprendžiantis saldžiais pokalbiais?

– Sakykime taip – nuosaikus diktatorius. Iš tiesų viskas priklauso nuo žaidėjų. Kai kurie trenerio nurodymus supranta pusę žodžio ištarus. O bendraujant su kitais tenka ir pašaukti. Vis dėlto kol kas sunku tiksliai apibūdinti – mano trenerio karjera trunka ne visą sezoną. Gal po trejų ketverių metų visai kitaip save apibūdinsiu.

– Vienu aspektu nuo .Sireikos tikrai skiriatės – laisvai kalbate angliškai. Ar tai padės sutramdyti tris „Žalgirio” amerikiečius?

– Aiškinti savo reikalavimus esu pasiryžęs keturiomis kalbomis. Jeigu nesupras, pasamdysiu tuziną vertėjų, kad verstų į jiems suprantamą kalbą. Ir kalbėsiu, kalbėsiu, kalbėsiu!

– Jūsų padėjėjas bus R.Grigas. Šią kandidatūrą pasiūlė „Žalgirio” vadovai?

– Taip. Ir aš ją palaikau visomis keturiomis, nes R.Grigas puikiai pažįsta visus komandos krepšininkus.

– Pažvelkime į ateitį. Ar verta tikėtis, kad vasarą Kauno klube išvysime legionierių iš Latvijos?

– „Žalgiris” yra tikras Lietuvos pasididžiavimas. Todėl, mano nuomone, kuo daugiau komandoje žais lietuvių, tuo geriau. O dėl Latvijos krepšininkų šiuo metu nematau, kuris iš jų galėtų sustiprinti „Žalgirį”, turintį aukštos klasės meistrą kiekvienoje pozicijoje.

– Kovo 29 diena – Jūsų 39-tas gimtadienis. Ar karjeros vingį priimate kaip likimo dovaną?

– Niekas gyvenime nenutinka atsitiktinai. Gal tai yra atpildas už mano ištikimybę krepšiniui?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.