Mokinius užvaldo kompiuteriniai žaidimai

Reido metu Kauno policija sučiupo kelias dešimtis iš pamokų pabėgusių moksleivių, laiką linksmai leidusių kompiuterių salonuose.

Vakar ryte visų Kauno policijos nuovadų pareigūnai ėmė auklėti jaunąją kartą. Pagalbon pasitelkę socialinius pedagogus, pareigūnai mieste ieškojo iš pamokų pabėgusių moksleivių, rašoma dienraštyje L.T.

Keliolika vaikų pareigūnai aptiko slampinėjančius po didžiuosius Kauno prekybos centrus.

Bet gerokai daugiau jų aptikta kompiuterių salonuose. Kiekviename jų pareigūnai surado bent po kelis mokyklinio amžiaus vaikus, įnikusius į kompiuterinius žaidimus. Vakar iki pietų Kaune policininkai pagavo kelias dešimtis iš pamokų pabėgusių žaidimų fanatikų.

„Situacija gana liūdna. Pirmoje dienos pusėje bene kiekviename kompiuterių salone galima rasti iš pamokų pabėgusių mokinių. Įdomu, ką apie tai mano jų tėvai, iš kur mažamečiai gauna pinigų žaidimams”, – svarstė Kauno policininkai.

Mokyklą į virtualius malonumus iškeitusių vaikų pareigūnai į policiją nevežė, juos nugabendavo į mokyklą arba atiduodavo tėvams. Pavarčius jų pažymių knygeles akį rėždavo praleistų pamokų atžymos.

„Gal galima, kad mama nesužinotų. Pažadu lankyti „šūlę”, – maldavo ne vienas moksleivis. Jų tėvams už vaiko nepriežiūrą gresia įspėjimas arba bauda iki 400 litų.

Pamokų metu sučiuptas 16-metis Kauno „Žiburio” vidurinės mokyklos moksleivis elgėsi agresyviau. „Ko čia pristojai, dink iš čia. Ką noriu, tą ir veikiu. Ne tavo reikalas, kur gyvenu”, – uniformuotai pareigūnei žurnalistų akivaizdoje replikavo kaunietis.

Išsišokėlis nurimo tik tuomet, kai policininkės kolegos paaiškino, jog už tokias kalbas gresia kur kas rimtesni nemalonumai.

Kompiuterių salone sučiuptas trečiokas Marius prisipažino žaidimams per dieną išleidžiantis 10–20 litų. Pinigus jis užsidirba terorizuodamas barų ir kavinių lankytojus.

„Kioske nusiperku rožių, paskui einu į kavinę, jei ten būna bernas ir merga, siūlau nupirkti gėlę. Paprašau 10 litų, bernui pasidaro gėda ir jis rožę nuperka”, – didžiavosi savo išmone vaikas.

„Mokytojai privalo principingiau žiūrėti į pamokas praleidžiančius mokinius, apie tai nedelsiant pranešti tėvams”, – teigė Kauno Švietimo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.