Savivaldybės administracijos direktoriui guodėsi ne vienas panevėžietis

PB „Karšto klausimo” svečiui Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriui Visvaldui Matkevičiui per valandą redakcijoje teko atsakyti
ir spręsti opius panevėžiečiams miesto ūkinius klausimus. Bendravimas naudingas

Savivaldybės administracijos direktorius V.Matkevičius neslėpė, kad toks bendravimas su miestiečiais – tikrai naudingas. „Svarbiausia, kad kartais iš karto gali žmogui padėti išspręsti problemą. Į klausimus, kuriuos negalėjau atsakyti panevėžiečiams telefonu, pažadėjau atsakyti vėliau, kai labiau susipažinsiu su dominusia problema”, – žadėjo administracijos vadovas.

Siūlymas patiko

V.Matkevičiui įdomiausias buvo pono Vytauto klausimas. „Tai gal net ne klausimas, o siūlymas, kaip padaryti, kad vakarais Panevėžio gatvės nebūtų tuščios. Pono Vytauto nuomone, tai padaryti galima padidinus autobusų reisų skaičių centrinėmis miesto gatvėmis. Įdomus sprendimas, bet nemanau, kad šis siūlymas naudingas. Greičiau jis būtų nuostolingas Panevėžio autobusų parkui”, – aiškino V.Matkevičius.

Gatves tvarkys

Paskambinę panevėžiečiai administracijos direktoriui aiškino, kad būtina susimąstyti apie Smėlynės gatvės dalies (tarp Rožių ir Aguonų gatvių) platinimą ir šaligatvių sutvarkymą. Anot valdininko, šis klausimas jau sprendžiamas. „Bus rengiamas projektas. Tą klausimą ketina svarstyti Tarybos Ūkio ir aplinkosaugos komitetas”, – teigė valdininkas.

Netradicinis klausimas nustebino

V.Matkevičius nebuvo abejingas panevėžietės Stasės prašymui padėti spręsti J.Basanavičiaus gatvės 1-ojo namo bendrijos problemas. Paskambinusi moteris tvirtino, kad šiame name gyvena kelios šeimos, skolingos „Panevėžio energijos” bendrovei už suvartotą šilumos energiją. Ji direktoriui guodėsi, kad skola siekia apie 14 tūkstančių litų. Namo bendrija negali imti paskolos ir tvarkyti būsto. Rubrikos „Karštas telefonas” svečias žadėjo padėti išspręsti šios bendrijos bėdas.

Netradicinį klausimą V.Matkevičiui uždavė ponia Genovaitė Karpavičienė. Moteris sakė, kad kalendoriuje nebėra pažymėtos Partizanų pagerbimo dienos. Anksčiau šią dieną, anot skambinusiosios, minėdavo gegužės 18-ąją. Nustebintas tokio klausimo V.Matkevičius ramino panevėžietę ir žadėjo pasidomėti, kodėl taip atsitiko, kad kalendoriuje nebėra pažymėtos Partizanų pagerbimo dienos.

Žadėjo padėti

Administracijos vadovui guodėsi ir ponia Rima, norėjusi sužinoti, kaip skirstomos lėšos dantims protezuoti. V.Matkevičius moteriškei patarė kreiptis į Savivaldybės Sveikatos apsaugos tarnybą. „Tarnybos vadovas Mindaugas Burba jums tikrai paaiškins, kiek skirta lėšų dantims protezuoti ir kur galima protezuoti dantis”, – aiškino vadovas.

Dar vienai panevėžietei V.Matkevičius pasakojo, kaip galima pasikeisti šalto vandens skaitiklį ir kiek ši paslauga kainuotų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.