Londone lietuviai prisiminė Lietuvą

Lietuvos ambasadoje Londone kovo 25 dieną, minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, įvyko Jungtinės Karalystės lituanistinių mokyklų šventė „Lietuva vaiko akimis”.

Moksleiviai, jų mokytojai ir pokario emigracijos bangos atstovai pasakojo apie Lietuvos vietas, iš kurių yra kilę, dalijosi mintimis apie lietuvių gyvenimą Didžiojoje Britanijoje. Danielės ir Ginto Martinkėnų šeimyna susirinkusiems dainavo viduramžių romansus. Vaikai pasakojo savus prisiminimus ir dalijos įspūdžiais iš Lietuvos.

Ilgametė bendruomenės narė, pokario emigrantų duktė Vida Gasperienė pasakojo apie tai, kaip lietuviams pavyko išlaikyti savąją kalbą. V.Gasperienė paragino tėvus nenuleisti rankų, su meile ir kantrybe skiepyti pagarbą lietuvybei ir visomis jėgomis padėti vaikams išlaikyti lietuvių kalbą.

Didžiosios Britanijos lietuvių sąjungos valdybos narė, už švietimą atsakinga mokytoja Nijolė Jankauskienė sakė, kad moksleiviai su dideliu noru dalyvavo projekte. N.Jankauskienė paragino visus susirinkusiuosius pasiklausyti moksleivių ir mokytojų ir pasimokyti, kaip reikia mylėti Lietuvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.