Per metus „British Airways” pervežė trečdalį skridusiųjų maršrutu Londonas – Vilnius – Londonas

Šiandien sukanka vieneri metai, kai po penkerių metų pertraukos didžiausia Jungtinės Karalystės aviakompanija „British Airways” atnaujino skrydžius maršrutu Londonas – Vilnius – Londonas. Per metus aviakompanija šiuo maršrutu įvykdė 260 reisus ir pervežė daugiau nei 50000 keleivių, o tai sudaro trečdalį visų skridusiųjų šiuo maršrutu.

Aviakompanija „British Airways”, skrydžius iš Londono į Vilnių pradėjusi 1998 m., 2000 m. juos nutraukė. 2005 m. kovo 27 d. atnaujinusi skrydžius maršrutu Londonas – Vilnius – Londonas, aviakompanija keleivius skraidina penkis kartus per savaitę 142 vietų orlaiviu „Boeing 737-400”. „British Airways” keleivius iš Vilniaus į Londono Gatwick oro uostą nuskraidina per nepilnas tris valandas.

„Strateginis kompanijos sprendimas atnaujinti skrydžius iš Londono į Vilnių pasiteisino šimtu procentu, todėl nusprendėme žengti tolesnį žingsnį – nuo šiandien, t.y. 2006 m. kovo 27 d. „British Airways” iš Londono į Vilnių skraidys kiekvieną dieną, tad mūsų keleiviai galės laisviau pasirinkti jiems tinkamą kelionės dieną”, – sakė „British Airways” pardavimų ir marketingo vadovė Lietuvoje Rasa Barisienė.

Pasak R. Barisienės, daugiau kaip pusė „British Airways” keleivių savo kelionę pradėjo Londone, t.y. skrido iš Londono į Vilnių ir atgal, o ne atvirkščiai. Tai rodo, kad „British Airways” į Lietuvą skraidina daugiau britų turistų bei grįžtančių į gimtinę lietuvių, nei norinčių pasigrožėti Londonu mūsų tautiečių.

Nepaisant didelės konkurencijos aviaversle, kompanija „British Airways” laikosi tradicinės politikos ir siūlo savo keleiviams pilną paslaugų paketą: nemokamą maistą bei gėrimus skrydžio metu, naujausią spaudą, aviakompanijos žurnalus. Įsigijus net ir pačius pigiausius aviabilietus, galima keisti kelionės datą. Neapmokestinamo priduodamo bagažo svoris skrendant ekonomine klase – 23 kg žmogui bei rankinis bagažas.

„Mūsų aviakompanija yra vienintelė Lietuvoje, kuri visus savo klientus skrydžio į Londoną metu maitina be papildomo mokesčio. Be to, net ir laikydamiesi tradicinės politikos bei suteikdami savo keleiviams visas paslaugas, mes siūlome aviabilietus už konkurencingą kainą – pigiausias „British Airways” bilietas iš Vilniaus į Londoną kainuoja tik 239 litus įskaitant visus mokesčius”, – teigė Rasa Barisienė.

Prieš atnaujindama skrydžius maršrutu Londonas – Vilnius – Londonas, aviakompanija „British Airways” 2005 m. vasario 10 d. Lietuvoje pristatė savo virtualų biurą ba.com, kuriame apsilankę interneto vartotojai gali įsigyti aviabilietų, pasirinkti skrydžio datas, užsisakyti maistą lėktuve, išsinuomoti automobilį ar rasti informacijos apie Didžiosios Britanijos sostinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.