Justas Paleckis: Ukrainai reikia tęsti proeuropietišką politiką ir daugiau dėmesio skirti

Europos Parlamento narys socialdemokratas Justas Paleckis tikisi, kad po rinkimų Ukrainoje jėgos, pasiryžusios vykdyti reformas, susivienys ir tęs proeuropietišką politikos kursą, daugiau dėmesio skirdamos socialinėms žmonių reikmėms.
„Viena iš pagrindinių Ukrainos problemų yra ta, kad ten dar nesusikūrė europietiškos partijos, grindžiančios savo veiklą ideologinėmis vertybėmis. Kol kas galime kalbėti tik apie rinkiminius blokus, žinomus pagal lyderių pavardes. Tiesa, ši situacija būdinga ir kitoms Rytų Europos šalims. Tokioje didelėje ir svarbioje šalyje, kaip Ukraina, ideologinis išsigryninimas ypač aktualus, prie to turi prisidėti Lietuva ir kitos Europos Sąjungos šalys”, – teigė europarlamentaras J.Paleckis, komentuodamas preliminarius Ukrainos Parlamento rinkimų rezultatus.
Kaip pranešė Centrinė rinkimų komisija, suskaičiavus dalį balsų pirmauja buvusio kandidato į prezidento postą V. Janukovičiaus Regionų partija. Antrąją ir trečiąją vietas užima Oranžinės revoliucijos lyderių partijos – buvusios premjerės J. Tymošenko blokas ir proprezidentinė Viktoro Juščenkos partija „Mūsų Ukraina”.
Po trijų lyderių seka Socialistų partija, su dideliu atotrūkiu seka Komunistų partija ir Vladimiro Litvino blokas, taip pat įveikę 3 proc. barjerą.
„Prezidento V.Juščenkos ir jo partijos sąlyginė nesėkmė rinkimuose atspindi dar neišsipildžiusius žmonių lūkesčius, nepavykusias pastangas suvienyti šalį, pakelti ekonomiką bei efektyviau kovoti su korupcija”, – pabrėžė Justas Paleckis.
Europarlamentaras taip pat sveikina Ukrainos socialistų partiją, įsitvirtinančią valstybės sistemoje kaip politinė jėga, kurios žodžiai vis labiau sutampa su darbais. Šioji partija, pabrėžusi socialinių problemų sprendimo būtinumą, gali suvaidinti lemiamą vaidmenį porinkiminės koalicijos Radoje sudaryme.
„ES, taip pat ir Lietuva, stipriai remia reformas Ukrainoje ir neatmeta galimybės ilgesniame laikotarpyje pasveikinti šią didžiausią pagal plotą Europos valstybę savo bendruomenės gretose”, – sako europarlamentaras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.