Kuršių neriją kausto prokurorų įtūžis

Klaipėdos prokurorai ne juokais užsimojo prieš statybas Neringoje vykdančias bendroves – prašoma areštuoti keliolika pastatų Preiloje bei Nidoje.

Temidės tarnų nemalonėn papuolė ir Preiloje išdygę septyniolika pastatų, priklausančių bendrovei „Sabonio klubas ir partneriai”, kurios vienas iš bendrasavininkių yra legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis.

Prokurorai tvirtina, neva minėta bendrovė nepaiso teismo sprendimo ir toliau vykdo sustabdytas statybas, tačiau statybos inspektoriai sako to neužfiksavę.

Nori užkonservuoti

Kovo 6-ąją Klaipėdos apygardos teismas priėmė nutartį, kuria Neringos savivaldybės administracijos išduoto statybos leidimo bendrovei „Sabonio klubas ir partneriai” galiojimas buvo sustabdytas.

Pirmadienį, vos grįžęs iš atostogų, Klaipėdos apylinkės prokuroras Stanislovas Stulpinas kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą prašydamas areštuoti minėtai bendrovei priklausančius septyniolika pastatų, esančių Preiloje.

Iš pradžių S. Stulpinas tvirtino tokiam žingsniui jis ryžęsis po spaudoje paskelbtos informacijos, neva net ir po teismo sprendimo statybos Preiloje vykdomos ir toliau.

Tačiau vakar „Vakarų ekspresui” prokuroras jau kalbėjo kitaip: „Buvo teismo ieškinys uždrausti bet kokius sandorius, susijusius su tais statiniais, tačiau dokumentas pagal Antstolių įstatymą galioja mėnesį. Dabar aš paprašiau taikyti laikiną apsaugos priemonę – areštą. To reikia, kad nepasikeistų savininkai, turtas nebūtų parduotas ar perleistas, kas pakenktų bylos tyrimui”, – sakė S. Stulpinas.

Jis patvirtino, jog antradienį buvo gautas prašymas leisti užkonservuoti statybas, kas yra būtina jas sustabdžius, tačiau prokuroras iš anksto perspėjo, jog toks prašymas nebus patenkintas, nes jis esą turįs informacijos, kad statybos buvusio Preilos botelio vietoje vis viena vyksta.

Tuo tarpu Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjas Aloyzas Norvilas neseniai žurnalistams buvo pareiškęs, kad jokios statybos Preiloje nevyksta.

„Jei ten vyktų statybos, tikrai būtume surašę savavalių statybos darbų aktą, protokolą bei nutarimą ir skyrę baudą. Bet ten nuvažiavęs mūsų žmogus jokių statybininkų nerado”, – tuomet sakė A. Norvilas, beje, vakar nuo pat ryto lankęsis Neringoje.

Areštų daugės

S. Stulpinas informavo, kad jau šią savaitę teismus turėtų pasiekti dar vienas prašymas dėl nekilnojamojo turto arešto.

Šį kartą prokurorai užsimojo prieš statinį, esantį Nidoje, Lotmiškio gatvėje Nr. 1.

„Prašysime uždrausti vykdyti statybos darbus, o ateityje spręsime klausimą dėl nekilnojamojo turto arešto. Tos statybos dar nėra sustabdytos, nors ten užfiksuota labai daug pažeidimų”, – mūsų dienraščiui sakė Klaipėdos apylinkės prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurorė Kornelija Rušinaitė.

Ji teigė, kad toks pat likimas gali laukti ir statybų Juodkrantėje, Kalno gatvėje 12. Dėl šioje vietoje vykstančių statybų sustabdymo jau buvo kreiptasi į Klaipėdos apylinkės teismą, tačiau šis ieškinį grąžino atgal į prokuratūrą, nes dokumente buvo aptikta teisinių trūkumų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.