Pacientai iš ligoninės išrašomi nenustačius diagnozės

Į Klaipėdos apskrities ligoninės Neurologijos skyrių su specialisto, įtarusio stuburo patologiją, siuntimu paguldytą 33 metų moterį ištiko šokas, kai palatos gydytoja, net nenustačiusi diagnozės, suskubo ją išrašyti namo.

Švėkšnoje gyvenanti Vita Žaliauskienė į Apskrities ligoninę buvo paguldyta praėjusį penktadienį.

„Klaipėdoje sumokėjau už konsultaciją, ambulatoriškai mane apžiūrėjęs gydytojas konstatavo, jog nugarą skauda ir sunku yra vaikščioti dėl iškrypusio stuburo. Todėl dėl galimos stuburo patologijos ir gavau siuntimą į stacionarą”, – „Vakarų ekspresui” pasakojo moteris.

Pasak V. Žaliauskienės, pirmąją dieną ligoninėje jai tik buvo suleisti skausmą malšinantys vaistai bei atlikti elementarūs kraujo tyrimai. Jos teigimu, neurologė Inesa Pekina pažadėjo, jog pirmadienį (kovo 20-ąją) bus atlikta stuburo kompiuterinė tomografija.

Šeštadienį ir sekmadienį, be to, kad V. Žaliauskienei kelis kartus buvo suleisti skausmą nuimantys bei nugaros raumenis atpalaiduojantys vaistai, kitų procedūrų neskirta.

Maža to, penkiavietėje palatoje kartu su plaučių uždegimu sergančia pagyvenusia moterimi gulinti V. Žaliauskienė pasigavo virusą – kūno temperatūra šoktelėjo iki 38 laipsnių.

„Temperatūrą pasimatavau vaistinėje nusipirkusi termometrą, – piktinosi pacientė. – Kai ryte vienos sesutės paprašiau termometro, ši man atrėžė, jog jį gausiu po pietų miego, kai visiems bus matuojama temperatūra.”

Beje, ėmė karščiuoti ir toje pačioje palatoje gulinti Alina Martinkienė iš Plikių. Ši pacientė, kuri į ligoninę buvo paguldyta dėl rimtų stuburo problemų, dienraščiui irgi sakė esanti nepatenkinta sąlygomis, o ypač gydytojos I. Pekinos nesiskaitymu su ligoniais.

Pirmadienio – dienos, kai turėjo būti atlikta kompiuterinė tomografija, – sulaukusi V. Žaliauskienė liko priblokšta, kai ryte į palatą atėjusi gydytoja I. Pekina pasakė, jog po kelių dienų ją išleis namo.

„Man diagnozavusi radikulitą ji pasakė, jog galiu gydytis ir namuose”, – neslėpdama ašarų pasakojo moteris.

I. Pekina „Vakarų ekspresui” neneigė fakto, jog V. Žaliauskienę iš ligoninės norėjo išrašyti neatlikus kompiuterinės tomografijos. Ji tikino, jog šiam brangiam ir informatyviam tyrimui atlikti yra nemažai laukiančiųjų.

„Neišrašysiu iš ligoninės – padarysime stuburo kompiuterinę tomografiją, kitus tyrimus”, – žurnalistams girdint pacientei pažadėjo gydytoja.

I. Pekina, paklausta, ar normalu, kad neurologiniai ligoniai yra gydomi kartu su karščiuojančiais pacientais, paaiškino: „Aš pati esu gulėjusi tokioje palatoje, kas čia tokio? Dabar skyrius yra perpildytas, o plaučių uždegimu serganti močiutė paguldyta į mūsų skyrių, nes jos nervai yra pašliję.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.