M.Drobiazko ir P.Vanago atsisveikinimas – Kalgaryje

Kanados mieste Kalgaryje prasidėjo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas. Neįveikęs kvalifikacinių varžybų barjero, pasirodymą jau baigė kaunietis Aidas Reklys. Vakar privalomąją programą atliko šokėjai ant ledo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, kuriems šios pirmenybės – jau dvyliktosios.

Favoritų gretos išretėjusios

Pasaulio čempionatas M.Drobiazko ir P.Vanagui tikriausiai taps atsisveikinimu su didžiuoju sportu. Per savo karjerą Lietuvos duetas yra vieną kartą iškovojęs planetos pirmenybių medalius – tai pavyko 2000-aisiais metais Nicoje (Prancūzija).

Dailiojo čiuožimo specialistų nuomone, Margarita ir Povilas turi galimybių Kalgaryje pakartoti anuometinę sėkmę, juolab kad šį kartą varžybose nedalyvauja Turino olimpiados nugalėtojai rusai Tatjana Navka ir Romanas Kostomarovas, bronzos medalių laimėtojai ukrainiečiai Jelena Grušina ir Ruslanas Gončarovas bei mūsiškius Italijoje įvykusiose žiemos žaidynėse aplenkę Barbara Fuzar-Poli ir Mauricijas Margaljas.

Pagrindiniais pretendentais į pirmąją vietą laikomi Turino olimpiados vicečempionai amerikiečiai Tanita Belbin ir Bendžaminas Agosto. Prognozuojama, kad dėl kitų prizinių pozicijų kovos Prancūzijos atstovai Izabelė Delobel ir Olivjė Šonfelderis, bulgarai Albena Denkova ir Maksimas Staviskis bei M.Drobiazko ir P.Vanagas.

Tarp Lietuvos poros konkurentų yra ir Europos čempionate į aštuntuką patekę Izraelio reprezentantai Galit Čait ir Sergejus Sachnovskis, rusai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas bei Didžiosios Britanijos čiuožėjai Šinid Ker ir Džonas Keras.

Vakar šokėjai ant ledo atliko Ravensburgo valsą ir pagal surinktų taškų kiekį yra penktoje vietoje. Ketvirtadienį jie demonstruos originaliąją programą, penktadienį – laisvąją.

Kaunietis aplenkė devynis varžovus

Vyrų čiuožimo kvalifikacinėse varžybose A.Reklys tarp 40 dalyvių užėmė 31-ąją vietą ir nepateko tarp 30 čiuožėjų, kurie toliau tęs kovą dėl medalių trumpojoje programoje.

23 metų kaunietis dvidešimties dalyvių A grupėje su 92,76 balo buvo šešioliktasis, aplenkęs varžovus iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), Graikijos, Naujosios Zelandijos ir Vengrijos. Bendroje įskaitoje lietuvis dar aplenkė Australijos, Turkijos, Filipinų, Meksikos ir Honkongo čiuožėjus.

Į kitą čempionato etapą pateko po 15 geriausių A ir B grupių sportininkų.

B grupėje penkioliktąją poziciją užėmusio brito Džono Hamerio įvertinimas (91,74) buvo blogesnis nei A.Reklio, tačiau jis iškopė į kitą pirmenybių etapą.

Absoliučiu lyderiu po kvalifikacinių varžybų tapo čempiono titulą ginantis olimpinių žaidynių sidabro medalininkas 21 metų šveicaras Stefanas Lambielis (160,90), lenkiantis japoną Nobunarį Odą (144,90) bei amerikietį Evaną Lysačeką (139,70).

Varžybose nedalyvauja olimpinis čempionas rusas Jevgenijus Pliuščenka.

Kinijos duetai nustelbė rusus

Moterų ir porų varžybose Lietuvos atstovų nėra.

Porų turnyre, kuriame nedalyvauja olimpiniai čempionai rusai Tatjana Totmianina ir Maksimas Marininas, po trumposios programos pirmauja Turino žaidynių vicečempionai iš Kinijos Dan Žan ir Hao Žan (65,58).

Kaip žinoma, kinų duetas žiemos olimpiadoje neišvengė skaudaus kritimo, o čiuožėja Dan Žang susižeidė kelio raiščius ir patempė dubens raumenis. Vis dėlto Kinijos sportininkė spėjo pasirengti pasaulio čempionatui, nors pripažįsta, kad jaučia kojų skausmus.

Kalgaryje antrąją vietą užima kita Kinijos čiuožėjų pora Kvin Pan bei Czin Ton (64,98), lenkianti Rusijos čempionus Mariją Petrovą ir Aleksejų Tichonovą (63,04).

Moterų varžybose nedalyvaus olimpinė čempionė japonė Šizuka Arakava, 2005 m. pasaulio čempionė rusė Irina Sluckaja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.