E. Jankausko įvarčio „Hearts” pergalei neužteko

Škotijos „Premier” lygoje sekmadienį vyko įnirtinga dvikova dėl antrosios vietos – Edinburgo „Hearts” namuose sužaidė lygiosiomis su Glazgo „Rangers” ir prieš varžovus turnyrinėje lentelėje išsaugojo šešių taškų pranašumą. Vienintelį įvartį sostinės klubui pelnė lietuvis Edgaras Jankauskas.

Edinburgo „Hearts” 1 – 1 Glazgo „Rangers”

10` [1 – 0] Edgaras Jankauskas

65` [1 – 1] Thomas Buffel

Svarbiam susitikimui į „Hearts” gretas grįžo po traumų atsigavę Rudi Škacelis ir Edgaras Jankauskas, pasveikęs komandos kapitonas Stevenas Pressley ir diskvalifikaciją baigęs Julienas Brellier. Deividas Česnauskis dar kartą pradėjo rungtynes startinėje sudėtyje, o Saulius Mikoliūnas buvo įtrauktas tarp atsarginių.

Lyderių dvikovoje prieš „Celtic” pirmą Naujųjų metų dieną „Hearts” išsiveržė į priekį apie 9-ą rungtynių minutę, ir šį kartą panašiu metu įmušė įvartį į „Rangers” vartus – D.Česnauskis krašte suklaidino du varžovus ir tiksliu perdavimu išvedė į baudos aikštelę laisvą Paulą Hartley, šis atmetė kamuolį į vidurį E.Jankauskui, kuriam beliko pasiųsti jį į nesaugomus vartus.

Po praleisto įvarčio iniciatyvą po truputį perimė „Rangers”, tačiau aikštės šeimininkai rungtyniavo drausmingai ir neleido varžovams priartėti prie savo vartų. Vieną iš nedaugelio progų svečiai turėjo kai baudos aikštelėje P.Lovenkrandsas iškrapštė kamuolį iš J.Brellier ir smūgiavo į vartus, tačiau Edinburgo ekipos vartininkas Craigas Gordonas buvo savo vietoje.

„Hearts” atsakė D.Česnauskio bandymu, kurį atmušė Ronaldas Waterreusas, o kitoje aikštės pusėje pačioje kėlinio pabaigoje Chrisas Burke`as suklaidinęs Andy Websterį įsiveržė į baudos aikštelę ir atidavė perdavimą link tolimojo virpsto, bet ten buvęs Thomas Buffelis prie kamuolio nespėjo.

Po pertraukos ir toliau vyko daug įnirtingos kovos aikštės viduryje. 55 minutę po standartinės padėties „Hearts” ekipą jau turėjo gelbėti C.Gordonas – baudos smūgiu „Rangers” nepavykus įveikti gyvatvorės kamuolys atšoko T.Buffeliui ir šis apsisukęs smūgiavo iš maždaug 10 metrų, tačiau Škotijos rinktinės vartininkas pademonstravo fantastišką reakciją ir sugebėjo nukreipti kamuolį už galinės linijos.

Visgi praėjus dar dešimčiai minučių T.Buffelis pagaliau pasiekė savo. Po keitimo aikštėje pasirodęs Krisas Boydas baudos aikštelės prieigose laimėjo dvikovą dėl kamuolio, Dado Pršo pasiuntė jį į kraštą C.Burke`ui, ir po pastarojo perdavimo T.Buffelis griūdamas prie tolimojo virpsto pelnė išlyginamąjį įvartį.

Vėliau C.Gordonas atmušė klastingai į vartų kampą skriejusį D.Pršo galva smūgiuotą kamuolį, o „Hearts” po kampinio atsakė S.Pressley bandymu galva. Atsigavęs „Rangers” perėjo į „Hearts” vartų šturmą, tačiau tiek C.Burke`o tiek T.Buffelio pavojingi smūgiai buvo netikslūs.

Mačo pabaigoje aikštėje pakeitęs Romanas Bednarą dar pasirodę S.Mikoliūnas, o šeimininkų gynėjas Robbie Neilsonas vos neišplėšė pergalės galingu smūgiu iš toli – iš 30 metrų muštas kamuolys atšoko nuo skersinio. Susitikimas taip ir baigėsi lygiosiomis, tad kovoje dėl antros vietos pakitimų neįvyko, ir kelialapio į Čempionų lygą laimėtojas spręsis per paskutines septynerias sezono rungtynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.