A. Kozulinas dėkoja A. Brazauskui

Kandidatas į Baltarusijos Respublikos prezidentus, Aleksandras Kozulinas atsiuntė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkui Algirdui Brazauskui padėkos laišką.

Vienas A.Lukašenkos oponentų A.Kozulinas yra Baltarusijos socialdemokratų partijos („Hramada”) pirmininkas.

Tuo tarpu Lietuvos socialdemokratų partijos ir Danijos socialdemokratų partijos atstovai, penktadienį susitikę Vilniuje, griežtai pasmerkė Baltarusijos Prezidento rinkimų demokratinių principų pažeidimus.

A.Kozulino teigimu, paskutiniai įvykiai Baltarusijoje viršijo blogiausias ekspertų ir analitikų prognozes. „Politiniai oponentai yra suimamai, įkalinami ir baudžiami be jokio teisinio pagrindo”, – rašo jis.

A.Kozuliną, kuris norėjo patekti į susitikimą su Baltarusijos žmonėmis, A.Lukašenkos režimas kovo pradžioje smarkiai sumušė. Laiške dėkojama Lietuvos socialdemokratų partijai už pademonstruotą vieną iš kertinių socialdemokratinių vertybių – solidarumą.

Kovo 14 dieną iš Baltarusijos buvo grubiai išvaryti nepriklausomų rinkimų stebėtojai ir gyventojų nuomonių tyrėjai iš Danijos ir Švedijos. Prieš tai Baltarusijos milicijos ir saugumo tarnybų pareigūnai sulaikė ir kelias valandas tardė Danijos socialdemokratų partijos narius. Išvarytieji Danijos ir Švedijos stebėtojai šiuo metu reziduoja ir savo veiklą tęsia iš Vilniaus.

O Lietuvos Seimo narei, socialdemokratei Birutei Vėsaitei nebuvo išduota viza įvažiuoti į Baltarusiją be jokių tokio sprendimo paaiškinimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.