Verslininkės laimėjo dvikovą su recidyvistais

Dviejų kaimyninių Žaliakalnio prekybos salonų administratorių sumanumo ir Kauno policijos patrulių operatyvumo dėka, sulaikyti du, per abu jau vienuolika kartų teisti panevėžiečiai, kaip įtariama, atvykdavę Kaunan iš Aukštaitijos sostinės, vedami vienintelio tikslo – ką nors pavogti. Neatmetama, kad būdama iki skausmo žinoma gimtojo miesto policijai, todėl stengdamasi laikytis nuo jos atokiau, pakeliui į Kauną ši gastroliuojančių ilgapirščių pora yra užsukusi su panašiais tikslais ir į ne vieną pakaunės miestelį.

Kauno policijos turimais duomenimis, viešėjo šie panevėžiečiai Kaune ir kovo 8-ąją. Tądien užregistruota nešiojamojo kompiuterio vagystė viename Savanorių prospekte įsikūrusiame „Omnitel” salone. Kaip dienraščiui pasakojo šio salono darbuotojai, jie nukentėjo, vagims sukūrus standartinę situaciją. Tuo metu, kai į saloną atėjo du pirkėjais apsimetę asmenys, patalpoje buvo tik administratorė. Vienas klientų, apsimesdamas, kad jį domina viskas, iš tikrųjų tik užstojo nuo administratorės savo kūnu bendrą. Pastarojo funkcija buvo nepastebimai nugvelbti ant kito stalo esantį nešiojamąjį kompiuterį.

Administratorė teigia apsižiūrėjusi gana greitai – vos vagys pasišalino. Nedelsiant apie tai pranešta ir policijai, kurios patruliai taip pat atvyko labai operatyviai. Tačiau tada įtariamųjų sulaikyti nepavyko: šiandien jau žinoma, kad vogti Kaunan jie atvykdavo trečiojo modelio automobiliu „VW Golf”, kurį pasistatydavo ne per toliausiai nusižiūrėto objekto.

Tada policijos operatyvinė grupė tik nuėmė galimus įtariamųjų pirštų atspaudus, likusius ant jų liestos kitos salone esančios įrangos. Kaip teigia šio trečiadienio įvykiai, ilgapirščių iš Panevėžio porą pražudė pernelyg didelis įžūlumas. Tądien jie vėl, kaip įtariama, atvyko Kaunan grobio. Tik šį kartą – į kompiuteriais prekiaujantį saloną, esantį vos prieš savaitę jų apvogtos „Omnitel” atstovybės kaimynystėje. Tačiau nusižiūrėtieji į naujas aukas jau žinojo ir apie kaimynus ištikusią nelaimę, ir kaip atrodė įtariamieji. Ir tai suveikė.

Pamačiusi tarp parduodamų kompiuterių besisukiojančius du vyrus, vienas kurių dėvėjo kolegės iš „Omnitel” salono gerai įsidėmėtą raudoną striukę, parduotuvės administratorė nesutriko. Priešingai: sugebėjo nepastebimai perspėti apie tai kitose patalpose buvusius bendradarbius. Jiems kompiuteriu pasiųsta žinutė. Gavusieji ją, kaip ir prašyta, nubėgo kviesti „Omnitel” salono administratorės. Pastaroji, atpažinusi įtariamuosius, skubiai grįžo į savąsias patalpas ir paskambino policijai.

Teigiama, kad Patrulių rinktinės pareigūnai pasirodė per trisdešimt sekundžių. Kolegių administratorių įtarimas pasitvirtino su kaupu: pas vieną sulaikytųjų rastos replės. Net neabejojama, kad jomis, panaudojus tą patį scenarijų kaip ir „Omnitel” salone, turėjo būti nukirptas trosas, kuriuo prie stovų pritvirtintos visos šiais kompiuteriais prekiaujančios parduotuvės prekės.

Vakarykštę naktį šie panevėžiečiai – septynis kartus už visą „puokštę” nusikaltimų teistas trisdešimt vienerių Aurimas Dilys ir keturis kartus (taip pat už ne vieną nusikaltimo rūšį) teistas dvidešimt devynerių Tomas Neuronis praleido Kauno policijos areštinėje. Jų „žygių”, rengtų į Kauną, tyrimas tik prasidėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.