Vagių fiasko: be kelnių – prieš filmavimo kamerą

Gėdingą dviejų įtariamųjų įsilaužimais į Kauno centre paliekamus automobilius fiasko, patirtą trečiadienio vakare, įamžino kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais tądien po Kauną važinėjusios laidos „Komanda” filmavimo grupė.

Sprukdami iš nusikaltimo vietos, jie net ryžosi nusimauti kelnes, bandydami suvaidinti prieš ant kulnų lipančius pareigūnus nelaimėlius, kuriuos ištiko ūmus tuštinimosi priepuolis. Ir abu iš karto.

Tačiau žurnalistų filmavimo kamera, prieš kurią jie atsidūrė tokiose pozose, dar buvo ne viskas. Visišku jų fiasko tapo pareigūnų įvykio vieton iškviestas kolega kinologas su vokiečiu aviganiu, vardu Topas, – tiesiog idealiai tikusiu šiai nestandartinei situacijai. Apsimetinėti prieš jį, kad neturi nieko bendro su ką tik policijos užregistruotu pranešimu apie vagystę iš vieno Kęstučio gatvėje stovėjusio automobilio, šiems nevykėliams artistams jau nebeliko prasmės.

Apuostęs įtariamuosius, Topas nuvedė pareigūnus į Kęstučio gatvę – prie jau minėto ką tik apvogto automobilio „Honda”. Jo savininkas, apie pusę dešimtos vakaro pranešęs policijai apie vagystę, teigė matęs nubėgančius du asmenis. Pastarieji, matyt, įsivaizduodami esantys nesugaunami, dar spėjo ir pasityčioti: „Žiūrėk, kviesk greičiau policiją – tavo draugą apvogė!”

Patirtus nuostolius hondos savininkas įvertino septyniais šimtais penkiasdešimčia litų: išdaužius priekinių keleivio durelių stiklą, iš priekinės automobilio panelės buvo išplėštas kompaktinių plokštelių grotuvas, galinė pagrobta su visomis joje įtaisytomis garso kolonėlėmis. Ilgapirščių, bandžiusių pabėgti nuo policijos pereinamais miesto centro kiemais, grobis rastas tą patį vakarą. Vagys buvo spėję jį paslėpti pakeliui į gėdingu fiasko tapusį Miško gatvės kiemą, matydami, kad yra supami pareigūnų automobilių. Prie sulaikytųjų grobio, pakišto po vieno namo laipteliais, apuostęs išplėštą hondą, taip pat nuvedė Topas.

Pristačius sulaikytuosius į Centro policijos komisariatą, paaiškėjo, kad jie – geri čia dirbančių kriminalistų pažįstami, figūravę tiriant ne vieną komisariato valdose įvykdytą vagystę. Nepaisant, kad niekur nedirbantis dvidešimt trejų Tomas Mileris gyvena Šilainiuose, Baltijos gatvėje, o jo bendras, dar aštuoniolikos neturintis Gediminas S. – oficialiai vienos Vilijampolės vidurinės dešimtokas, – Demokratų gatvėje. Iš Centro policijos komisariato budėtojų dalies tąnakt jiems buvo vienas kelias – į Vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.