Makiažas be klaidų

Makiažas be klaidų

Besidažydamos klystame visos. Netgi tos, kurios makiažo meną išmano daugelį metų. Tam, kad išmoktume pasidaryti makiažą be klaidų, reikia daug patirties, žinių ir kantrybės. Grozis.net išvardins pagrindines makiažo klaidas ir patars, kaip jų išvengti.

Klaida: per daug tonalinio kremo arba pudros

Jeigu jūsų oda nėra probleminė (spuoguota, randuota, paraudusi), tonalinio kremo arba pudros naudokite kuo mažiau. Nesvarbu, kuo tepate pudrą – pirštais ar teptuku – stenkitės, kad ji visur pasiskirstytų tolygiai.

Klaida: netinkamas tonalinio kremo atspalvis

Dažnai moterys, trokšdamos paslėpti savo odos blyškumą, pasirenka per tamsų tonalinį kremą. Tai atrodo neestetiškai, nes veido spalva skiriasi nuo kaklo, kuris yra šviesesnis, ir todėl atrodo, lyg veidas būtų nešvarus. Tam, kad tonaliniu kremu patepta oda neblizgėtų, ją reikia papudruoti.

Klaida: neteisingai užtepti šešėliai

Svarbu yra pasirinkti tinkamos spalvos šešėlius, kurie derintųsi prie veido odos, akių, plaukų bei drabužių. Prieš tepdami šešėlius, akių vokų netepkite kremu – šešėliai pasiskirstys ant odos nelygiai. Geriau prieš tai vokus papudruokite. Beje, šešėlius tepkite tik po to, kai apvedėte akių vokus kosmetiniu pieštuku.

Klaida: negrabiai apvesti akių vokai

Kosmetiniu pieštuku gražiai taisyklinga plonyte linija apvesti akių vokus – nelengvas darbas. Jeigu apvedėte vokus nelygia linija, geriau ją nuplaukite ir pabandykite tai padaryti atidžiau dar kartą. Beje, moterims, kurių akys mažos ir siauros, patariama neapvesti apatinės voko dalies.

Klaida: sulipusios blakstienos

Dažant blakstienas, reikalingas kruopštumas ir atidumas. Padažykite blakstienas, leiskite joms nudžiūti, o tada tepkite antrą ir trečią sluoksnį.

Klaida: rudų atspalvių skaistalai

Dažniausiai moterims, o ypač šviesiosioms lietuvėms, tinka rusvų atspalvių skaistalai. Rudų atspalvių skaistalai dažniausiai sendina ir tinka bronzinėms pietietėms.
Beje, skystus skaistalus tepkite tik ant nepudruotos odos, kitaip ji atrodys dėmėta.

Klaida: lūpų dažai ne tik ant lūpų

Kai kurios moterys, norėdamos, kad jų lūpos atrodytų putlesnės, lūpas dažo šiek tiek už lūpų linijos. Deja, tokiu atveju moteris primena ką tik suvalgiusį šokoladinį saldainį vaiką su išsitepliojusia burna.

Klaida: lūpų kontūras apvestas netinkamu pieštuku

Pagalvokite, ar, padažius lūpas lūpų dažais, reikalinga jas apvesti dar ir kosmetiniu pieštuku? Jeigu vis dėlto nusprendėte naudoti pieštuką, jo spalvą būtinai parinkite pagal lūpų dažo arba lūpų spalvą. Šviesesnis pieštukas sušvelnins lūpų kontūro liniją, tamsesnis – paryškins. Jaunoms merginoms kontūrinis lūpų pieštukas dažniausiai iš viso nereikalingas.

Beje, tos, kurios nori įvaldyti makiažo meną, turi prisiminti auksinio viduriuko taisyklę: ” Nei per daug, nei per mažai”. Jeigu jums pasakė: ” O, kaip gražiai tu šiandien pasidažiusi.” – tai ne komplimentas.

Komplimentas turėtų skambėti taip: ” O, kaip tu šiandien gražiai atrodai!”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

11 atsiliepimų į "Makiažas be klaidų"

  1. vikuska

    deretu sita taisykliu rinkineli iskabinti ir paskelbti kuo ryskesnese vietose, nes Lietuva gali pasigirti kaip labiausiai nemokanciu save padazyti moteru krasta 🙂

  2. agne

    na kodel gi))) nemoka, is daznos moteriskos lyties atstoves matyti, kad moka ir net labai ir galetu pamokyti garsiausius dizainerius))) kaip derinti spalvas)) ir drabužius))

  3. Karalaite

    Man kartais slykstu ziureti kai garbaus amziaus moterys noredamos atrodyti kuo jaunatviskiau naudoja ypac ryskias spalvas seseliu ir lupas ryskiai apsivedzioja su skirtingo atspalvio nei lupdazis piestuku 🙄

  4. linute

    nesamone ,daug metu dirbu vizaziste ir galiu papriestaraut kai kuriems teiginiams.Pirma karta girdziu,kad akiu konturas daromas pries seselius!Visu laiku taisykle-konturas daromas PO seseliavimo,pries dazant blakstienas.Dar-lupu kontura darome PRIES dazant lupas,o norint padidint,piesiame virs lupu linijos,tik lupdazi po to stengiames tepti neuzeinant ant konturo,kad nesigautu &#039kaip prisivalgius sokolado&#039.Kur truksta spalvos,padazome kont. piestuku.Taciau visa tai atlikt tobulai sunku,todel reiketu gerokai &#039&#039pasitreniruoti&#039&#039.

  5. ararauna

    geriausias makiazas yra is vis nesidazyti
    grazi moteris ir nesidazius grazi o kokia vovere isdazyk tai ji vistiek liks vovere

  6. CAMILA

    JEI TAMSTA VIKUSKA KALBA APIE SAVE, TAI TYLIU, TACIAU LABAI JAU DRASTISKA TEIGTI, KAD VISOS NEMOKA DARYTI SAU MAKIAZO-KUKLUMAS IR SAIKAS.

  7. pass

    „Kai kurios moterys, norėdamos, kad jų lūpos atrodytų putlesnės, lūpas dažo šiek tiek už lūpų linijos. Deja, tokiu atveju moteris primena ką tik suvalgiusį šokoladinį saldainį vaiką su išsitepliojusia burna.” nepasaykčiau, kad tai klaida. Ne vienoje knygoje esu skaičiusi, kad lūpos koreguojamos lūpų pieštuko, pudros pagalba gal būti mažinamos, didinamos, platinamos, siaurinamos

  8. Laura

    as noreciau paklausti kaip jums atrodo koks makiazas tinka 13-14 met paauglems? ar jo reikia? 🙂

  9. inga

    sveiki,as manau geriausia yra konturinis ilgalaikis makiazas,kuris islieka ilgai ir atrodo naturaliai,proceeduros metu nera jokio skausmo,jokio istinimo,ne taip kaip permanentinio metu!!! beto kaune LONG TIME LINER firmos atstove ir meistre yra,ziauriai gerai viska padare,jauciuosi puikiai:) Valerija jos vardas 861233425 visoms moterims siulau!

  10. karuse

    Koks makiazas ir tinka 12-13metu paauglem? o kokia sukuosena ilgiems plaukams? PATARKITE!!!!!!! 🙄

  11. vida

    Noriu prisidet del konturinio makiazo…pats geriausias dalykas,ka esu pasidariusi..Pati esu Vilniete,bet vaziuoju i Klaipeda,nes niekur nera tokiu geru meistriu,kaip Liudmila.Beprotiskai tobulai viska padaro.Jos salonas vadinasi DIXI.Numeris salono,jei nepasikeites,yra:846300663

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.