Kūnas prašosi masažo

Masažas – visapusiškai naudinga ir maloni procedūra. Jis padeda mums atsipalaiduoti, atgauti jėgas, atsikratyti raumenų skausmo, suteikia odai elastingumo. Masažo būna įvairių rūšių, todėl įsiklausyk į savo kūno poreikius ir rinkis labiausiai sau tinkantį.

Klasikinis masažas

Daromas glostomaisiais, trinamaisiais judesiais. Jo dėka pagerinama medžiagų apykaita, numalšinamas raumenų skausmas. Tuo pačiu metu iš organizmo išskiriamos kenksmingos medžiagos, oda tampa stangresnė.

Švediškas masažas

Švedišku masažu siekiama poveikio vidiniams raumenims. Glostomieji, trinamieji ir vibruojantys judesiai atpalaiduoja įtemptus raumenis, sumažina nuovargį, galvos skausmą padidina darbingumą.

Hidromasažas

Hidromasažas daromas naudojant vandens srovę, kuri masažuoja vidinius raumenis, gerina kraujotaką ir koreguoja figūrą. Puikiai atpalaiduoja ir ramina. Hidromasažas padeda esant chroninėms ligoms.

Masažas taurėmis

Masažas su taurėmis pagerina kraujo, tarp audinių esančio skysčio cirkuliaciją pagreitina medžiagų apykaitą. Oda lengviau kvėpuoja, pasidaro tampri, padidėja jos atsparumas temperatūros ir mechaniniams faktoriams. Taipogi masažas su taurėmis padeda kovojant su celiulitu.

Aromaterapinis masažas

Aromaterapinis masažas daromas naudojant eterinius aliejus, kurie pažadina paties organizmo energijos resursus. Masažo metu aktyvinama imuninė sistema, pagerinama kraujotaka, sumažėja raumenų įtempimas, raumenų ir sąnarių skausmai. Be to, aromaterapinis masažas padeda atsipalaiduoti ir atsikratyti negatyvių emocijų – pykčio, nuoskaudų, liūdesio.

Šijacu masažas

Šis senovinis japonų masažas atliekamas pirštais, plaštakomis bei alkūnėmis. Padeda atstatyti kūno ir sielos harmoniją, pagerinti bendrą organizmo būklę.

Segmentinis masažas

Šiuo masažu siekiama refleksiškai veikti vidaus organus. Siūlomas sergant plaučių, žarnyno, inkstų, stuburo, kojų ligomis.

Medaus masažas

Masažuojamos vietos ištepamos medumi, o tada apvyniojamos karštu sudrėkintu rankšluosčiu. Masažas atliekamas plekšnojant ir aktyviai bei stipriai glostant, taip pat tempimo judesiais. Jis mažina celiulitą, stiprina imuninę sistemą, nuima nuovargį ir atlieka pilingo funkciją.

Kosmetinis masažas

Kosmetinis masažas atliekamas ritmiškais ir lėtais judesiais ant veido ir kaklo, siekiant išlyginti raukšles, sustangrinti odą. Siekiant geresnio rezultato masažas daromas po odos garinimo ir giluminio valymo.

Tailandietiškas masažas

Tailandietiškas masažas – tai švelnių, pasyvių judesių, taškinio masažo ( jo metu atrandami ir stimuliuojami energetiniai kūno taškai) ir pasyvios jogos kombinacija. Masažui nenaudojami jokie aliejai ir kremai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.