Demaskuoti po keturių mėnesių

Po beveik keturis mėnesius trukusio intensyvaus tyrimo Žaliakalnio policijos kriminalistams pavyko rasti ilgapirščius, pernai lapkritį per pusvalandį sugebėjusius įvykdyti dvigubą vagystę – nugvelbti po prekystaliu laikytą vienos Dainavos turgavietės prekeivės rankinuką ir, atsirakinus jame rastais raktais, aukos buto duris, pagrobti turto už daugiau kaip trisdešimt keturis tūkstančius litų.

Nustatyta, kad turgaus prekeivė tapo dviejų ne kartą teistų narkomanų – buvusių Partizanų gatvės kaimynų auka. Septynis kartus (už įvairias vagystes) teistas trisdešimt dvejų Egidijus Zaveckas – jau dešimt dienų už grotų (kali už teismo skirtų laisvės apribojimų, skiriant bausmę už kitą nusikaltimą, nevykdymą).

Penkis kartus teistas trejais metais vyresnis Henrikas Navickas taip pat jau spėjo pakeisti gyvenamąją vietą. Dėl šios priežasties trečiadienį Žaliakalnio kriminalistai buvo priversti skubiai keisti turėtą sankciją kratai. Tačiau tai buvo ne vienintelė kliūtis bandant trečiadienį sulaikyti šį įtariamąjį: nuvykus į Jonavą, jų neįsileido nei atsektame bute buvęs H.Navickas, nei jo motina. Teko kviesti pagalbon Jonavos ugniagesius gelbėtojus. Tačiau šiems atvykus į daugiabutį, užsirakinusieji pareigūnų apgultame bute, supratę, kad šarvuotos jų lauko durys tuojau bus pasmerktos supjaustymui, kriminalistus įsileido. Tik tada paaiškėjo, kad per apgultį H.Navickas dar spėjo suvartoti eilinę narkotikų dozę.

Narkotikų „prisifarširavęs” H.Navickas sulaikytas dviem paroms ir tradiciškai visą kaltę verčia bausmę jau atliekančiam bendrui.

Vagystė, kurią, kaip įtariama, prieš kelis mėnesius įvykdė H.Navickas bei E.Zaveckas, buvo labai pamokanti ir turėjo nemažą rezonansą. Pirmiausiai dėl to, kad apvogtoji, prekiavusi drabužiais, ne tik dėl pinigų buvo pasiryžusi aukoti gyvybę, bet ir sutrukdė policijai „karštais pėdsakais” sulaikyti nusikaltėlius, nešinus tikrai nemažu grobiu. Praėjus beveik keturiems mėnesiams, tikėtis, kad ilgapirščiai nebus jo realizavę, nerealu. Be to, pirminiais duomenimis, nė vienas iš jų šiandien neprisipažįsta naudojęsis grobiu – teigia, kad jį pasisavino bendras.

Kaip jau rašyta, tą lapkričio 15-osios popietę pasigedusi rankinės apvogtoji pasileido tekina savo namų, esančių „Kalniečių” prekybos centro prieigose, link. Namų slėptuvėje buvo trisdešimt du tūkstančiai litų bei septyni šimtai JAV dolerių, todėl baimintasi, kad vagys jos neaptiktų. O pastarieji pagrobtoje rankinėje turėjo rasti ne tik raktus nuo buto, bet ir jo savininkės verslo patentą, prie kurio buvo prisegti įvairūs mokėjimo kvitai su mokėtojos namų adresu.

Kaip įtariama, mažiausiai pusvalandį laiko turėję vagys (tik po tiek laiko, kaip manoma, pasigesta rankinės) slėptuvę, buvusią komodos stalčiuje, rado. Prieš tai jie patikrino ir kitas vagims iš butų gerai žinomas pinigų slėpimo vietas.

Parbėgusi į namus išversto buto savininkė sutiko ilgapirščius jau išeinančius. Tai, kas tą akimirką įvyko šio daugiabučio laiptinėje, belieka įvertinti kaip žaidimą su ugnimi. Net negalvodama, kad rizikuoja gyvybe, moteris bandė vieną iš nusikaltėlių sulaikyti. Laimė, šie nebuvo ginkluoti. Ištrukdami iš bergždžiai juos sulaikyti bandžiusios moters gniaužtų, ilgapirščiai numetė jai po kojomis buto raktus.

Policijai apie šį įvykį pranešta tik tada, kai slėptuvėje pasigesta ne tik visų santaupų bei, kaip teigta, einamųjų verslo pinigų, bet ir juvelyrinių dirbinių iš aukso. Tačiau jeigu tai būtų buvę padaryta iš karto, vos turgavietėje pasigedus rankinės, ir į daugiabutį ji būtų atvykusi jau su policijos patruliais, turėjusiais sureaguoti į pagalbos šauksmą nedelsiant, greičiausiai nebūtų reikėję tų keturių mėnesių intensyvaus kriminalistų darbo sekant šių įžūlių vagių pėdsakais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.