Pabandys bristi į tą pačią upę

Iš Seimo nutarusi pasitraukti Liberalų demokratų frakcijos narė Aldona Balsienė nepaneigė, jog bandys susigrąžinti Lietuvos profesinių sąjungų prezidento postą.

Parlamente teišbuvusi beveik 16 mėnesių ši profsąjungų veikėja vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikė pareiškimą, kad atsisako Seimo nario mandato.

„O kas jums pranešė? Dar nereikėjo pranešti”, – telefonu kalbėdama su „Lietuvos rytu” A.Balsienė piktinosi, kad žinia apie jos pasitraukimą jau pasklido.

Išėjimo iš Seimo priežasčių politikė nekomentavo. Ji aiškino tai padarysianti tik šiandien.

Kadangi A.Balsienė į parlamentą buvo išrinkta pagal koalicijos „Už tvarką ir teisingumą” sąrašą, jos vietą turėtų užimti kitas liberaldemokratas, buvęs parlamentaras ir susisiekimo ministras Dailis Barakauskas.

Išrinko ketveriems metams

A.Balsienė vakar nepaneigė, kad mėgins grįžti vadovauti profsąjungoms. Formaliai politikė tokią galimybę turi.

Profsąjungų suvažiavimas į prezidento postą ją išrinko ketveriems metams ir šis terminas baigiasi tik šių metų birželio mėnesį.

Šiuo metu profsąjungoms laikinai vadovauja Jonas Petraška. Koordinacinė taryba jam postą patikėjo po to, kai Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas įpareigojo šias pareigas palikti kitą laikinąjį profsąjungų vadovą Petrą Grėbliauską.

Pastarajam yra pareikšti įtarimai turto iššvaistymu. Į teisėsaugos pareigūnų akiratį P.Grėbliauskas pateko, kai už 19 mln. litų buvo parduota profsąjungoms priklausančių rūmų ant sostinės Tauro kalno dalis.

Sprūsta turėtas verslas?

Vakar su „Lietuvos rytu” kalbėjęs P.Grėbliauskas neabejojo, kad A.Balsienė mėgins grįžti vadovauti profsąjungoms.

Anot buvusio politikės bendražygio, ji šiuo metu per savo atstovus aktyviai domisi galimybe sugrįžti.

P.Grėbliauskas aiškino, esą būtent todėl profsąjungų koordinacinė taryba yra priėmusi sprendimą neįsileisti A.Balsienės į rūmus be kvietimo.

„Ji norėtų valdyti lėšas, kurias profsąjunga jau gavo pardavusi rūmus. Be to, A.Balsienei iš rankų sprūsta šeimos verslas, kuris daugelį metų klestėjo po profsąjungų stogu”, – finansinį parlamentarės suinteresuotumą sugrįžti pabrėžė P.Grėbliauskas.

Jis teigė, kad neseniai nutarta nutraukti sutartis su A.Balsienės įsteigta bendrove, kuri valdė profsąjungoms priklausančią sanatoriją Druskininkuose.

Šiai bendrovei profsąjungos ant Tauro kalno esančiuose rūmuose taip pat už simbolinį mokestį daugelį metų nuomojo kavinės, kuriai vadovauja A.Balsienės duktė, patalpas.

Pavyko išvengti apkaltos

Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra pradėjusi aiškintis, ar politikė nebandė daryti įtakos profsąjungų turtiniams sandoriams. Tokių įtarimų kilo, kai politikė viešai stojo ginti rūmų ant Tauro kalno bendrasavininkių interesų.

A.Balsienei per pusantrų metų Seime ne kartą buvo kilusi grėsmė netekti mandato. Ji nepaisė draudimo vienu metu būti ir parlamentare, ir vadovauti profsąjungoms.

Nors šalies Konstitucija ir draudžia Seimo nariams būti susaistytiems darbo santykiais su kitomis institucijomis, A.Balsienei tuomet apkaltos pavyko išvengti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.