Daugėja skundų dėl nekokybiško maisto

Įsigijus nekokybiškų maisto produktų, į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą reikia kreiptis nedelsiant: po dienos ar kelių pranešus apie pažeidimus, jų neberandama. Labai svarbu išsaugoti ir atsiskaitymo čekį, įrodantį, kad produktas pirktas būtent toje parduotuvėje.

Per du šių metų mėnesius Panevėžio apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyrius gavo dvidešimt aštuonis gyventojų skundus. Dvylika jų pasitvirtino, buvus kitų pažeidimų įrodyti nepavyko.

Maksimali bauda

Sausio ir vasario mėnesiais, vadovaudamiesi gyventojų skundais ir atlikę planinius tikrinimus, Maisto priežiūros skyriaus darbuotojai už pažeidimus skyrė per trisdešimt baudų. Didžiausia tūkstančio litų bauda skirta individualiai įmonei „Jorigdus”.

„Tokio dydžio baudas skiriame retai ir tik už labai rimtus pažeidimus, – sako Maisto priežiūros skyriaus vedėja Violeta Krivickienė. – „Jorigdus” – nealkoholinius gėrimus (vaisvandenius, vaikišką putojantį gėrimą) gaminanti įmonė bausta dar praėjusių metų gegužės mėnesį. Tuomet 500 litų baudą jai skyrėme už tai, kad gamyboje buvo nesilaikoma nustatytų reikalavimų. Nurodėme ištaisyti trūkumus, ir kol tai nebus padaryta, uždraudėme tęsti gamybą. Tačiau prieš Naujuosius metus – nesusitvarkius, negavus jokių leidimų – gėrimai vėl pradėti gaminti. Produkciją rinkoje aptikome atsitiktinai. Nuvažiavę tikrinti įmonėje radome 5 tonas gėrimo, pagaminto neteisėtai. Todėl skyrėme maksimalią tūkstančio litų baudą ir nurodėme sunaikinti pagamintą produkciją. Nealkoholiniai gėrimai pilami lauk, o iš naujo pradėti gamybą jiems bus galima negreitai – patalpose turi būti atliktas remontas, pašalinti nurodyti pažeidimai. Įmonė patiria nemenkų nuostolių. Ir tik todėl, kad laiku nesusitvarkyta”.

Pilstuko nerasta

Maisto priežiūros skyriaus vedėja sako, kad aiškinantis kai kuriuos gyventojų skundus dar vyksta tyrimai: aiškinamasi dėl vienoje parduotuvėje įsigyto supelijusio sviesto, susmirdusios žuvies ir kt. Taip pat atliekami tyrimai ir aiškinamasi, kodėl Daukniūnų gyventojams buvo tiekiamas nekokybiškas vanduo. Atsakymą tikimasi gauti atlikus cheminius tyrimus. Priežasties, kodėl vanduo dvokė, mikrobiologiniai tyrimai neatskleidė.

Metų pradžioje gautas panevėžiečio skundas, kad viename alaus bare prekiaujama ne tik alumi, bet ir pilstuku. Tačiau to įrodyti nepavyko – tikrinant alaus barą pilstuko nerasta. Nepasitvirtino ir keletas skundų dėl nekokybiškų vaisių, nerasta kavinėje, kaip pranešė pirkėjai, pasenusių čeburekų. „Labai svarbu, kad pirkėjai apie nekokybišką produktą praneštų tą pačią dieną, – sako V.Krivickienė. – Vėliau pažeidimą sunku įrodyti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.