Eurovizijos atranką laimėjusi „LT United” gali būti diskvalifikuota

Į Eurovizijos konkursą Atėnuose lietuviai šiemet nusprendė siųsti jungtinę profesionalių muzikantų grupę „LT United” su optimistiškai skambančia daina „We are the Winners”. Šeštadienį, kovo 4-ąją, Vilniaus „Siemens” arenoje vykusiame nacionalinės atrankos finaliniame koncerte „LT United” užėmė pirmąją vietą – surinko daugiau nei 32 tūkstančius žiūrovų balsų. Tačiau jau dabar kalbama, kad dėl dainoje vartojamo neleistino šiame konkurse žodžio „Eurovizija” šie muzikantai gali būti diskvalifikuoti.
Lietuvos radijas ir televizija, kasmet organizuojanti nacionalinę Eurovizijos atranką, šįmet žadėjo įspūdingą reginį. Šeštadienio vakarą susirinkusieji į finalinį Eurovizijos atrankos koncertą tuo galėjo įsitikinti: dėl milžiniškus pinigus kainuojančios skolintos technikos koncertą buvo galima lyginti su užsienyje rengiamais muzikos šou.

Muzikologės Zitos Kelmickaitės nuomone, kai kurie scenos naujokai, dalyvavę nacionalinėje atrankoje, buvo neverti galimybės pasirodyti tokiame įspūdingame renginyje.

Praėjusį šeštadienį vykusioje nacionalinėje Eurovizijos atrankoje dalyvavo šešiolika finalininkų. Keturiolika jų išrinko televizijos žiūrovai, du – Lietuvos radijas bei televizija.

Šįmet vykusi nacionalinė Eurovizijos atranka žiūrovams suteikė galimybę atstovą rinkti iš labai skirtingų pasirodymų.

Komisija būtų siuntusi N.E.O.

Dar prieš nacionalinės atrankos finalą favoritais laikyti „inCulto” muzikantai bei specialiai Eurovizijai sudaryta jungtinė scenos profesionalų komanda „LT United”. Pastarąją sudaro šeši Lietuvoje gerai žinomi muzikantai: Andrius Mamontovas, Saulius Urbonavičius, Viktoras Diavara, Marijus Mikutavičius, Arnoldas Lukošius bei Eimantas Belickas.

Šis kolektyvas susidomėjimo sulaukė vos pateikęs paraišką dalyvauti nacionalinėje Eurovizijos atrankoje.

Lietuvos atstovą į šįmet Graikijoje vyksiančią Euroviziją rinko televizijos žiūrovai. Konkursą taip pat stebėjo ir komisija, kurios sprendimo būtų prireikę atsiradus techninėms kliūtims.

Pasibaigus pusvalandį trukusiam balsavimui, paskelbta, jog viskas vyko sklandžiai. Nors komisijos sprendimas nieko nelėmė, į sceną buvo pakviestas žiuri pirmininkas Algirdas Kaušpėdas.

„Gal mūsų sprendimą geriau palikti paslaptyje”, – bandė nutylėti A.Kaušpėdas. Tačiau publikai pradėjus švilpti pasigirdo komisijos sprendimas. Jos nuomone, labiausiai verta atstovauti Lietuvai Eurovizijoje yra grupė N.E.O.

Žiūrovų sprendimas – „LT United”

Kaip ir prognozuota, daugiausia žiūrovų balsų surinko jungtinė muzikantų komanda „LT United”, atlikusi pergalę skelbiančią dainą „We are the Winners”.

Antrąją vietą žiūrovai skyrė grupei „inCulto” ir jų dainai „Welcome”, trečiąją – Alanui Chošnau ir kūriniui „The Heat”. Ketvirtoji vieta atiteko „Gravel” su „Round and Round”, penktas liko Edmundas Kučinskas, atlikęs dainos „Tavo ir mano dalia” anglišką versiją.

Mažiausiai publikos balsų skirta atlikėjui Onsa ir jo kūriniui „Time to Change”, o komisijos simpatijas pelniusiai grupei N.E.O. teko tenkintis tik septintąja vieta.

Pažeidė konkurso sąlygas?

Šįmet Eurovizija vyks gegužės 18-20 dienomis Graikijos sostinėje Atėnuose. Nors Lietuva jau turi išsirinkusi atstovę – jungtinę komandą „LT United”, – dar neaišku, ar būtent ji varžysis Eurovizijos pusfinalyje.

Vakar pasklido kalbos, kad „LT United”, nacionalinę atranką laimėjusi su daina „We are the Winners”, pažeidė Eurovizijos taisykles: dainoje vartoja neleistiną žodį „Eurovizija”.

Vienoje Eurovizijos naujienas skelbiančioje užsienio interneto svetainėje neseniai pasirodė interviu su Lietuvos atrankos favoritais laikytos grupės „inCulto” lyderiu Jurgiu. Muzikantas teigia, kad stipriausi jo užvakar vykusioje nacionalinėje atrankoje varžovai – „LT United”, – dainuodami „We are the Winners of Eurovision” („mes – Eurovizijos laimėtojai”), pažeidžia konkurso sąlygas. Tai jis esą kažkur girdėjęs.

Nacionalinę atranką kasmet organizuojantis Lietuvos radijas ir televizija interneto svetainėje skelbia tik Lietuvoje vyksiančios Eurovizijos taisykles. Kokios yra tarptautinio konkurso taisyklės, nacionalinėje atrankoje dalyvaujantiems muzikantams tenka aiškintis patiems.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , .

6 atsiliepimai į "Eurovizijos atranką laimėjusi „LT United” gali būti diskvalifikuota"

  1. niole

    Labai parasta pakesiti -sakykite ne eurovsion, o euro vyžon. 😀

  2. Robertas

    Labai teisingai padare, kad pazeide taisykles, nes jie tikrai nera verti varzytis finale ir tuo oaciu juokinti visa pasauli su tokia juokinga daina. Graudu darosi, kai musu mielieji lietuvaiciai balsuoja ne uz daina, o uz PAVARDES.

  3. Sigita

    As manau, kad geriausias budas isvengti skandalu, nedalyvauti eurovizijoj visai… Bet smagu, kad Aivaro draugu ratas plateja… (VARDAN TOS, LIETUVOS, STUKINKIM VIENS KITA…)

  4. mona

    nejaugi nematot , kad kuo paprastesnė ir išskirtinesnė daina tuo ima aukštas vietas . O ką dar siųsti į konkursą? Aš pvz. nieko nematau išskyrus LT UNITED

  5. egle

    🙂 😀 😉 😛 🙁 😥 😮 😐 😳 8) 🙄 😕 😡 👿 😯 💡

  6. kate

    psichologes elgesiu esu labai nustebinte. Manau jos darbas yra padeti zmonems, o ne juos gniuzdyti. Galejote, gerb. psichologe, savo pastebejimus uzsirasyti i sasiuvini. O pasakymas -„tai ka – visa laika i grindis ziuresite”, manau labai neetiska taip elgtis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.