Konkuruoti Graikijoje galėtų net keletas

Spėlioti, kam šįvakar nusišypsos sėkmė „Eurovizijos” konkurso nacionalinės atrankos finale, konkurso stebėtojai ir kritikai nesiryžta, nes prognozuoti esą būtų galima tik komisijos, o ne žiūrovų sprendimą.

Vis dėlto į finalą išvykstantys klaipėdiečiai tikisi, jog uostamiesčio žiūrovai bus nusiteikę patriotiškai, nors, anot dainininko Edmundo Kučinsko, turbūt niekas neabejoja, kad laimės projektas „LT United” su daina „We Are the Winners”.

Keitė pasirodymus

Į konkurso finalą komisijos deleguoti „bavarai” žiūrovams žada ypatingą reginį.

„Per pirmąjį atrankos etapą tiek nepadarėme, kiek dabar – per vieną savaitę. Energija sklis iš ekrano. Pakeitėme viską iš esmės, naudosime ir tokių priemonių, kokių iki šiol nenaudojome”, – intrigavo „Bavarijos” narys Juozas Liesis.

Pasikeitė ir „bavarų” drabužiai, nes ankstesnieji, pastebi J. Liesis, žiūrovams nelabai patiko, atsirado naujų spalvų bei įvairių simbolių.

Prognozuoti sėkmės sau ar kam nors kitam grupės narys nesiryžo – žiūrovai žino, ko nori, todėl jų sprendimas bus teisingiausias.

O jei nacionalinės atrankos finalą laimėtų, ar nesibaimintų nesėkmės Atėnuose? „Važiuotume ne nugalėti – mūsų svajonė yra garbingai atstovauti Lietuvai be pasipūtimo ir be nuolankumo. Parodytume, kad esame verti europiečių vardo, nes nesame abejingi tam, kas vyksta aplinkui. Mūsų daina – apie gražesnio pasaulio idėją, o tai aktualu”, – sakė J. Liesis.

Šiek tiek savo pasirodymą keitė ir E. Kučinskas. Anot jo, pagrindinis skirtumas bus kalba – lietuvių kalba paliktas tik vienas stulpelis. Tai, kad vienas lietuviškas posmas išliko, pasak dainininko, padaryta dėl egzotikos, ir yra labiau pliusas nei minusas.

Iki finalo daug repetavęs dainininkas tikina, jog svarbiausia jam – gerai pasirodyti, nors ir taip aišku, kad laimės „LT United”.

„Mano numeris yra tam, kad žiūrovas turėtų iš ko pasirinkti, be to, maža kas dar gali atsitikti iki konkurso Graikijoje. Nepavydėčiau tam atlikėjui, kuris per stebuklą laimėtų vietoj „LT United” – būtų „suvalgytas”, nors Atėnuose ir kokią penktą vietą užimtų”, – svarstė E. Kučinskas.

Lygis išaugo

Beje, dainininkas nepagailėjo pagyrimų šiųmetinei nacionalinei atrankai. Tai, pasak jo, yra didelis žingsnis į priekį palyginti su praėjusiais metais. Net kelios šių metų dainos Graikijoje galėtų drąsiai konkuruoti.

E. Kučinskas džiaugėsi, kad nugalėtoją renka žiūrovai, o ne komisija. Anot jo, šios neobjektyvumas nuvylė – palaikymą daugiausia gauna vilniečiai. „Ir žiūrovai balsuoja už savus, ypač tai jaučiama mažesniuose miesteliuose, taip pat ir Vilniuje. Paprašyčiau klaipėdiečių būti savo miesto patriotais”, – sakė E. Kučinskas.

Aukštesnį šių metų nacionalinės atrankos konkurso lygį pastebi ir ekspertai. Pasak „Eurovizijos” komentatoriaus muzikologo Dariaus Užkuraičio, šiemet pagaliau visi suprato, kas yra šis konkursas, pasirūpino šou bei įvaizdžiu.

Prognozuoti šio vakaro rezultatus D. Užkuraitis atsisakė – tik profesionalų nuomonė esanti gana aiški, o žiūrovai yra neprognozuojami. Vis dėlto muzikologas rekomendavo atkreipti dėmesį į tai, kad jauni atlikėjai daug šansų Europoje neturi. Čia kaip ir krepšinyje – visi norime, kad Lietuvai atstovautų Šarūnas Jasikevičius, Saulius Štombergas ir kiti patyrę žaidėjai, o ne jauni krepšininkai iš mažiau pasižymėjusių komandų, sakė D. Užkuraitis.

Pasak „Eurovizijos” kritiko Armino Višinskio, šiemet jį pradžiugino „netikėtas grupės „Gravel” šėlsmas”, nors komisija ir žiūrovai „Gravel” su daina „Round and Round” vertino prieštaringai.

„Kiekvienais metais vis įdomiau – vis daugiau pykčių, o kur nors rajone – gal ir buitinių nužudymų. Tokie ginčai duoda mano veiklai daugiau prasmės”, – sakė originaliu požiūriu pasižymintis A. Višinskis.

„Kodėl mes taip sureikšminame šį konkursą, laužome galvas, ko reikia „Eurovizijai”, ir ant to statome tautos likimą? Pažvelkime ironiškiau ir atlaidžiau”, – siūlė jis.

Iš anksto žiūri „maniakai”

Šįvakar LRT žiūrovams žada itin įspūdingą reginį. Anot „Eurovizijos” koordinatoriaus Lietuvoje Jono Vilimo, gerai žinoma, kad dar prieš galutinį „Eurovizijos” konkursą nacionaliniai finalai transliuojami įvairiose šalyse, todėl stengiamasi surengti puikų koncertą. Juo norima maksimaliai priartėti prie tikrosios „Eurovizijos”.

Tiesa, anot D. Užkuraičio, nevertėtų labai nerimauti dėl to, kad galbūt ne iki galo ištobulintas Lietuvos atstovo pasirodymas per tokią transliaciją užsienyje sugadintų pirmąjį įspūdį. Anot jo, kitų šalių nacionalinius konkursus žiūri tik „maniakai”, o dauguma užsienio žiūrovų ne savo šalies atlikėjus pamato vieną vienintelį kartą per galutinį koncertą.

Šįvakar finale turėtų dalyvauti 16 atlikėjų: „C-Stones & Favour”, Artas, Robertas Kupstas, Augustė Vedrickaitė, „Bavarija”, „InCulto”, Dove, Onsa, N.E.O., „Saulės Kliošas”, Aistė Pilvelytė, Nacija & Rasa Juzukonytė, „LT United”, Alanas Chošnau, „Gravel” ir Edmundas Kučinskas.

Po visų dalyvių pasirodymų žiūrovams bus skirtas pusvalandis balsuoti, o į komisijos vertinimą būtų atsižvelgiama tik tokiu atveju, jei dėl kokių nors priežasčių balsavimas telefonu neįvyktų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Konkuruoti Graikijoje galėtų net keletas"

  1. Erica

    😉 ko cia taip tuscia?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.