Po metų proceso – laisvi ir į namus

Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis buvo netikėtas tiek kaltinamiesiems, tiek jų bylą stebėjusiems žmonėms – jį išgirdę sunkiais nusikaltimais įtarti vaikinai išleisti namo.

Denisas Volkovas (gim. 1978 m. ) ir Andrejus Čapkovičius (gim. 1973 m.) buvo kaltinami 2004-ųjų birželio 12-ąją Pievų tako gatvėje žiauriai sumušę 42 metų amžiaus benamę Darją Zacariną.

Po mėnesio, praleisto Klaipėdos ligoninės Reanimacijos skyriuje, rimtus galvos sužalojimus patyrusi moteris mirė. D. Volkovas buvo įtariamas ir bandymu šią moterį išprievartauti.

Tačiau įpusėjus teismo procesui kaltinimai buvo pakeisti – vietoje nužudymo A. Čapkovičiui liko tik skausmo sukėlimas.

Dėl moters mirties kaltintas D. Volkovas paskelbus nuosprendį buvo išteisintas. Už seksualinį prievartavimą teismas jam skyrė 2 metus ir 10 mėnesių nelaisvės bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Už moters sumušimą A. Čapkovičiui skirti 10 mėnesių pataisos namuose, tačiau šį laiką jis buvo praleidęs dar anksčiau, už grotų laukdamas teismo baigties.

Taip savo kaltę neigę bei laisvėje buvę kaltinamieji paskelbus nuosprendį kartu su savo artimaisiais grįžo namo.

Teisme jie buvo pateikę skirtingas tų pačių įvykių versijas. Anot nevedusio, anksčiau už vagystę teisto A. Čapkovičiaus, tądien jis su D. Volkovu tiesiog gėrė alų prie kioskelio ir pamatė pro šalį einančią D. Zacariną, kuri jam neva buvo skolinga 20 litų.

Pasak kaltinamojo, moteris pasakė, jog pinigų neturi, tačiau pasiūlė kartu išgerti litrą naminukės bei atšvęsti jos gimtadienį.

Vedęs, niekur nedirbantis D. Volkovas teigė, jog A. Čapkovičius su Darja susikivirčijo, jis net turėjo juos išskirti. Tačiau A. Čapkovičius tvirtino, kad per išgertuves ne jis, o D. Volkovas pykosi su D. Zacarina dėl negrąžintos skolos bei pavogtų džinsų. Vyras, Andrejaus teigimu, mušė ant žolės sėdėjusią moterį.

A. Čapkovičius tikino, kad įpykęs Denisas net bandė išprievartauti Darją, tačiau jam nepavyko. Neblaivus kaltinamasis vertęs auką santykiauti ir oraliniu būdu. Tačiau D. Volkovas tikino turįs jauną žmoną, tad jam niekada nekiltų mintis priekabiauti prie benamės.

Pasibaigus degtinei, vyrai išsiskirstė, o išgėrusi moteris, anot D. Volkovo, liko gulėti sode.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.