Virš „Akropolio” tvirtovės – karo dūmai

Sostinės merą Artūrą Zuoką ir vieną didžiausių šalies bendrovių „Vilniaus Akropolis” skirianti nesantaikos bedugnė – vis gilesnė.

Automobilių aikštelės pasisavinimu apkaltinti verslininkai vakar skėlė antausį politikui. Jų teigimu, A.Zuokas nebeskiria savo šeimos verslo ir miesto reikalų.

Anot „Vilniaus Akropolio” valdybos pirmininko Mindaugo Marcinkevičiaus, Vilniaus meras postu naudojasi spręsdamas „Akropolyje” veikiančios savo žmonos Agnės parduotuvės „United Colors of Benetton” problemas.

Teigiama, kad šią parduotuvę valdanti bendrovė „BNA Ergo” už patalpų nuomą yra įsiskolinusi kelis šimtus tūkstančių litų.

„Vos skolą perduodame išieškojimo įmonėms, – sulaukiame staigmenų iš merijos”, – sakė prekybos ir pramogų centro „Akropolis” valdytojas Česlovas Urbonavičius.

Anot M.Marcinkevičiaus, tokių staigmenų būta ir daugiau. Jis priminė neseniai įsiplieskusį konfliktą dėl degalinės statybos bei 2004-ųjų spalį sustabdytos verslo centro statybos.

Kaltina naudojantis postu

Pirmadienį A.Zuokas pareiškė, kad „Vilniaus Akropolis” šalia prekybos centro esančią automobilių aikštelę įsiteisino galimai suklastojus Vilniaus apskrities viršininko administracijos pareigūnų parašus.

M.Marcinkevičius užvakar į tai atkirto, kad šis skandalas yra politizuotas: „Tai nieko daugiau, tiktai – „abonentiniai” reikalai”.

„A.Zuokas galėtų atidžiau perskaityti dokumentus, kuriuos viešai platina, taip pat infrastruktūros sutartis, pasirašytas su „abonento” vadovaujama savivaldybe.

Tikrai nederėtų naudotis mero postu savo šeimos verslo problemoms spręsti”, – vakar pridūrė „Vilniaus Akropolio” vadovas.

Anot jo, sostinės meras spaudimą verslininkams daro dėl to, kad šie nesitaiksto su prekės ženklui „United Colors Of Benetton” atstovaujančios įmonės „BNA Ergo” skolomis už patalpų nuomą.

Pastebėjo keistų sutapimų

„Dirbti su A.Zuokienės vadovaujama firma, kuri „Akropolyje” nuomojasi plotą parduotuvei, – nuolatinis stresas.

Pradelstos skolos dažnai siekia šimtus tūkstančių litų. Atgauti pinigus tenka per skolų išieškojimo tarnybas”, – tvirtino „Akropolio” valdytojas Č.Urbonavičius.

Teigiama, kad vien delspinigiai siekia 80 tūkst. litų.

M.Marcinkevičius tikino, kad problemų su „BNA Ergo” buvo nuo pat „Akropolio” atidarymo 2002-aisiais.

„Kartais skolos sumažėdavo, tačiau neišnykdavo. Keisti sutapimai, kad tuo metu, kai kreipdavomės į skolų išieškotojus, savivaldybė imdavosi veiksmų prieš „Vilniaus Akropolį”.

Tų sutapimų tikrai labai daug. Turbūt šie įvykiai yra susiję”, – svarstė M.Marcinkevičius.

„BNA Ergo” – tarp skolininkų

Skolų išieškojimo bendrovės „RBC Inkaso”, su kuria bendradarbiauja „Vilniaus Akropolis”, direktorius Albertas Grižinas patvirtino, kad su šia įmone 2004-aisiais buvo sudaryta sutartis.

Jis neneigė, kad skolos išieškomos ir iš „BNA Ergo”.

Tačiau koks skolos dydis, kiek kartų reikėjo pagelbėti „Vilniaus Akropoliui”, A.Grižinas atskleisti atsisakė.

Vadino geriausiais klientais

Vakar Vilniaus meras jam verslininkų mestus kaltinimus komentuoti atsisakė.

Tuo tarpu A.Zuokienė „Vilniaus Akropolio” vadovų teiginius pavadino šmeižtu.

„Pirmiausia aš jau seniai nesu nei bendrovės „BNA Ergo” direktorė, nei akcijų valdytoja. Visas bendrovės akcijas valdo advokatų kontora.

„Akropolio” vadovams paskelbus apie neva kažkokias su manimi siejamos bendrovės skolas išsiaiškinau, kad „BNA Ergo” neskolinga nė cento.

Tai, ką viešai skelbia „Akropolio” vadovai, tėra tiktai prasimanymai arba kerštas.

Iš viso „Akropolis” tikriausiai neturi geresnio kliento už „BNA Ergo”. Čia jau turbūt būtų galima įžvelgti politiką, nes „BNA Ergo”, vengdama galimų politinių spekuliacijų, visuomet labai stropiai atsiskaito su „Akropoliu”.

Sakyčiau, net tenka finansiškai remti šį verslo milžiną, kadangi dėl šventos ramybės apmokamos ir teisiškai nepagrįstos „Akropolio” sąskaitos, kurios pateikiamos už reklamą ir dar kažkokias kitas patalpų savininkų išlaidas”, – tikino A.Zuokienė.

Neatsiskaitė tik viena įmonė

Mero žmonos kalbos nustebino verslininkus.

„Galiu pasakyti vieną dalyką – tariantis dėl nuomos sąlygų mums teko bendrauti tiesiogiai su A.Zuokiene ir jos advokatais”, – paklaustas, ar Vilniaus mero žmona dar vadovauja įsiskolinusiai bendrovei „BNA Ergo”, „Lietuvos rytui” sakė M.Marcinkevičius.

„Jeigu, A.Zuokienės nuomone, parduotuvei pateikiamos nepagrįstos sąskaitos, jas derėtų užginčyti.

Reikėtų nemokėti, o ne palaukus porą mėnesių, kol skaičiuojasi delspinigiai, galiausiai atnešti pinigus”, – pridūrė verslininkas.

„Akropolio” valdytojo Č.Urbonavičiaus duomenimis, iš 230 šiuo metu patalpas sostinės prekybos centre nuomojančių įmonių atsiskaityti su administracija vėluoja tiktai „BNA Ergo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Virš „Akropolio” tvirtovės – karo dūmai"

  1. lidis

    Vagie, kepure dega

  2. jolacka

    vapse ta zuoka reik lauk mest,tik is zmoniu pinigus gežrobiasi,o ta jo bobele tipo nekalta,kaip dar jai liezuvis nenudziuvo.

  3. Rugiagėlė

    Baikit, per teliką vienos laidos metu girdėjau, kad ji meluot tiesiog nemoka 😥

  4. .....................

    dirbau ucb, zinau kas ten dejosi, kas dabar…, tikiusi situacija pagerejo…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.